טנקים בגבול לבנון
טנקים בגבול לבנוןצילום: David Cohen/Flash90

הפרשן הצבאי רון בן ישי חושף ב'ynet' את הישגי צה"ל בפשיטות החשאיות בחודשים האחרונים בתוך לבנון וסבור כי התמרון הקרקעי שהחל אמש לא נועד לכבוש את דרום לבנון.

הוא פותח את דבריו באמירה כי המבצע שבו פתח צה"ל הלילה אינו כיבוש דרום לבנון והרחקת כוחות חיזבאללה עד לליטני. מדובר במבצע של ניקוי האזור הסמוך לגבול, בעיקר מקומות סבוכים שבהם כוח רדואן ופעילי חיזבאללה בנו מערכי זינוק להסתערות לתוך שטח ישראל ומערכי אש קצרת טווח - בעיקר מרגמות וקטיושות

הוא מפרט כי הפשיטות על האזורים האלו החלו כבר לפני חודשים והתבצעו בחשאי, והיו גם נפגעים לצה"ל. לדבריו, הכוחות הפושטים הביאו לארץ כמויות אדירות של אמצעי לחימה, ציוד רב, טרקטורונים, סולמות, אמצעי קשר ומסמכים שהיו מוכנים לחיזבאללה.

בן ישי מסביר כי "התוכנית של נסראללה הייתה להכניס את יחידות רדואן, שמונות 6,000-4,000 איש, בהסוואה של אזרחים תמימים, לסבך הזה שבו יחכה הציוד האדיר שנועד לפריצה - שיעדה להשתלט על יישובים ולחטוף חיילים".

הפצצות חיל האוויר בזמן תקופת ההמתנה הרחיקו את כוח רדואן, ולכן המקומות הללו היו ריקים. הם השאירו את הציוד בשטח, כדי שיהיה מוכן ליום הפקודה. לפני חודש וחצי, ממשיך בן ישי, שונתה ההוראה לכוחות צה"ל - לפוצץ את הציוד בשטח ולא להביאו לישראל.

"כעת המבצע נועד 'לנקות' באופן שיטתי את המערכים הקדמיים ושטחי הזינוק והכינוס, כך שימנע מצב שבו מחבלי חיזבאללה מסוגלים לירות - החל מצליפה ברובי צלפים, ובעיקר נ"טים ומרגמות ליישובים ולמוצבי צה"ל, ולפגוע במערך המודיעין", סיכם.