נוסעי אל על עומדים דקת דומיה במטוסדוברות אל על

אל על ציינה הבוקר (שני) את יום הזיכרון לציון שנה לטבח בדקת דומיה במטוסיה, באוויר ובקרקע, בליווי כריזה ייעודית לזכר הקורבנות.

לצוותים ולנוסעים בטיסות חולקו מדבקת כלניות עבור דש הבגד, לזיכרון והנצחה וכסמל לתקווה שנמצאת בלב כל אחד ואחת מאיתנו, תקווה שתצא מהארץ אל העולם ותקווה שתשוב מכל העולם בחזרה הביתה.

במטוסי אל על הוקרנה שקופית הזדהות עם יום השנה ל-7 באוקטובר, מלווה בתמונת הכלניות, וכרטיסי העלייה למטוס (Boarding pass) עוצבו במיוחד באופן המשלב את הכלניות ואת הזדהותנו עם יום השנה לציון האסון. במערכות המוזיקה של המטוסים, הוצג פלייליסט ייחודי, 'מנגינת חייהם', להנצחת חיילי ולוחמי גדוד 202 של חטיבת הצנחנים.

במסגרת מיצג 'כלניות של תקווה' הוצבו עשרות כלניות קרמיקה בטרקלין המלך דוד. המיזם הוקם בשיתוף עם היזמית יפה סלומון ושותפותיה ורדה הר צבי, פנינה לכיש ושולמית חפר, ששמו לעצמן למטרה לפזר 100 אלף כלניות אדומות עשויות חימר ברחבי הארץ, להנצחת הנרצחים בשבת השחורה. הכלניות מסמלות את מרבדי הכלניות אשר פורחים מסביב ליישובי עוטף עזה באביב. ב-7 באוקטובר 2023 שדות הכלניות הפכו לשדות דמים במתקפה רצחנית של חפים מפשע והדרום נצבע אדום עוד לפני בוא הגשם. פריחת הכלניות מהווה סמל לתקווה ולהתחדשות.

אל על יצרה את הפלייליסט 'מנגינת חייהם' להנצחת חיילי ולוחמי גדוד 202 (צפע) של חטיבת הצנחנים, אותו מאמצת אל על כבר למעלה מעשור במסגרת פרויקט 'אמץ לוחם'. מאז תחילת המלחמה, איבד הגדוד לוחמים רבים שחירפו נפשם בהגנה על הבית. רשימת ההשמעה מורכבת מהשירים האהובים ביותר על הנופלים במלחמת 'חרבות ברזל'. מלבד השירים אשר יושמעו במערכת המדיה של המטוסים בגרסתם המקורית, יושמעו גם עיבודים מיוחדים לשירים בזמן העלייה למטוס ובזמן הנחיתה.