
התגובה הישראלית הצפויה מעוררת חשש כבד בטהרן. מקורות אמריקנים אמרו לרשת CNN כי "הממשלה בטהרן עצבנית ביותר והיא עוסקת במאמצים דיפלומטיים דחופים בקרב מדינות במזרח התיכון כדי לאמוד אם הן יכולות לצמצם את היקף התגובה של ישראל למתקפת הטילים שלה מוקדם יותר החודש, ואם זה ייכשל - לסייע בהגנה על טהרן".
לדברי המקור "החשש של ממשלת איראן נובע מאי ודאות האם הממשל האמריקאי יצליח לשכנע את ישראל להימנע ממתקפה על אתרי הגרעין והנפט של איראן, וכן מהעובדה שחיזבאללה נחלש משמעותית בשבועות האחרונים".
המקור האמריקני גם אמר כי "ארה"ב הפצירה בטהרן, דרך גורם שלישי, למתן את תגובתה האפשרית למתקפה ישראלית". הוא סיפר כי "העברת ההודעות מאיראן הייתה עקבית, הן בפומבי והן באופן פרטי מאז שיגרה טהרן את מטח הטילים שלה לעבר ישראל.
בעוד קטאר מדברת בקביעות עם האיראנים ומעבירה לארה"ב את מה שהם אומרים, בסופו של דבר אנחנו פשוט לא יודעים מה איראן תעשה. לקולותיהם של אנשי מפתח בתוך איראן יהיו רעיונות שונים לגבי האם וכיצד להגיב לישראל, אבל זה יהיה תלוי בהיקף של המהלך הישראלי הצפוי".
מקורות במדינות המפרץ אמרו לרשת CNN כי "לא נאפשר לישראל להשתמש במרחב האווירי שלנו לצורך תקיפה באיראן". הדברים מגיעים לאחר שאיראן שיגרה אזהרה כי כל מדינה שתסייע לישראל לתקוף בשטחה, תהווה מטרה עבור מתקפה איראנית בתגובה.