ג'ון פולין, אביו של הירש גולדברג-פולין ז"ל, שנרצח יחד עם חמישה חטופים נוספים על ידי מחבלי חמאס אחרי שהוחזק בשבי במשך 11 חודשים, שוחח בראיון מיוחד עם ערוץ 7 על הכאב הבלתי נגמר ועל המאבק לשחרור החטופים שעוד נותרו בשבי.

"לא ציפיתי שזה יסתיים כך", הוא מודה. "ידענו שיש סיכוי שהוא לא בחיים אבל האמנו כל הזמן שהוא חוזר. השאלות נגעו בעיקר למתי, איך ובאיזה מצב. הכל השתנה כשקיבלנו את ההודעה על מה שקרה להירש. מאז אמרנו שאולי האירוע הזה יוביל לשחרור כל 101 החטופים. אנחנו ממשיכים לחשוב, להתפלל, לקוות ולעבוד כדי שעבור החטופים האחרים זה יסתיים אחרת והם ישובו הביתה. אני לא יודע אם יש עכשיו הזדמנות טובה יותר או פחות לשחרר אותם. אני חושב שאנחנו יכולים להשתמש בחיסול סינוואר כדי להביא לשחרורם".

פולין מעוניין לדעת עוד פרטים על מה שעבר על בנו בשבי, אבל לדבריו, זה לא יספק לו שום נחמה. "יש הרבה שאלות ואין כרגע כמעט תשובות. אני יודע שזה לא היה צריך להסתיים כך. הוא לא חזר הביתה ואנחנו סקרנים לדעת את הפרטים אבל הם לא ישנו שום דבר. אם משהו יצליח לעזור למצב של ה-101 שנשארו בעזה ואפשר לעשות עם זה משהו טוב, זה יהיה מצוין, אבל שום פרט לא יחזיר את הירש והאחרים לחיים".

למרות שעבר יותר מחודש מאז הוחזרה גופת בנו ונערכה הלוויה, המשפחה עדיין לא מעכלת את האובדן הכבד. "אנחנו מתחילים לספוג את המציאות החדשה שלנו. אנחנו מתחילים ממש בקטנה לדבר על מה הצעד הבא. עדיין מנסים להבין מה עברנו בתקופה של הלוויה עצמה ושל השבעה. אלפי אלפי אנשים באו לתמוך בנו, אבל גם הרגשנו שהם צמאים למשהו, לכיוון אחר ולאחדות. האם יש לנו, ג'ון ורייצ'ל תפקיד בכל זה? אינני יודע. ברור שלעם ישראל יש הזדמנות להשתפר".

בשמחת תורה הוא לא מתכוון לחגוג השנה. "אנחנו לא חוגגים בשמחת תורה. נישאר בבית בשקט. נתפלל כמה שיותר. נחגוג את שמיני עצרת. זו תקופה מאוד קשה עבורי. אני אומר בכל בוקר הלל ופעם אהבתי את הפרקים הללו מאוד וכעת הם כואבים לי בכל בוקר מחדש".

הגעגוע לבנו לא עוזב אותו לרגע. "הרגעים שאני חושב עליהם הכי הרבה אלה רגעי השגרה היומיומית. על לילה אחד באמצע השבוע שיושבים על הספה ומדברים או יושבים ואוכלים יחד ארוחת בוקר".

ויש לו גם מסר להנהגה הישראלית. "המנהיגים שלנו התחילו לדבר על מטרות שאחת מהן היתה להחזיר את החטופים. עד עכשיו זה לא קרה. אז אני ממשיך לבקש ולדרוש שנמצא את הדרך, עדיף במשא ומתן, להשיב אותם. למדנו מהרצח של הירש והאחרים שהם סובלים שם. לשמוע שהירש יצא משם כשהוא שוקל 53 ק"ג ועדן ירושלמי כשהיא שוקלת 36 ק"ג אומר לנו שפשוט אין זמן.

אני חושב הרבה על מנהיגי העם היהודי במשך הדורות ושואל את עצמי האם החטופים היו נשארים בשבי 400 ימים. אני יודע ששלושה מילדיו של הרב עובדיה יוסף אומרים שאם אביהם היה חי - החטופים היו כבר בבית. אני נזכר שיצחק רבין, כשהיה שר הביטחון בשנת 1985, הסביר בכנסת על המשא ומתן שעושים להחזרת שלושה חיילים תמורת 1,150 אסירים. הוא אמר שזה החוב שלנו כמנהיגים לאזרחי ישראל. המנהיגים שלנו צריכים גם כן לפעול", הוא מסכם.