מושב הכנסת החדש נפתח סמוך ליום ציון השנה למתקפת הטרור על ישראל בשבעה באוקטובר. בעמדת השידור של ערוץ 7 מתארח חבר הכנסת חנוך מילביצקי (ליכוד) המקדם חקיקה לגירוש משפחות מחבלים.
"החוק יעבור", משוכנע מילביצקי. "אנחנו דנים ומצביעים עליו מחר בקריאה שניה ושלישית בוועדה ושבוע לאחר מכן הוא יעבור במליאה ברוב גדול. העניין הוא היישום ויש במערכת הביטחון מי שפועלים לעכב את יישום הדבר הזה".
על קביעתו זו מרחיב חבר הכנסת מילביצקי ומזכיר כי בחוקי ישראל קיים מזה כשנתיים חוק גירוש מחבלים ושלילת אזרחותם לאחר שקיבלו כסף מהרש"פ בתמורה למעשה הטרור שלהם. "כל מה שצריך הוא להעביר את רשימת המחבלים לשר הפנים כדי שיתחיל בהליך גירוש, אבל מערכת הביטחון לא מעבירה את הרשימות שיש אצלה, ואני לא יודע להסביר את זה".
מילביצקי אומר כי בדיונים חסויים היו ניסיונות להסביר את התנהלות המערכת, אך בעיניו מדובר באמירות שאינן משכנעות ואינן מהוות תירוץ להתנהלות זו. "יו"ר הקואליציה מקדם חקיקה פרטנית שתיקח מהם את שיקול הדעת ותחייב אותם להעביר את המידע לשר הפנים במקרה הזה".
בהתייחס לחוק שאותו הוא עצמו מקדם אומר מילביצקי כי על פי הערכות גורמי המודיעין ניתן לדעת מי מבני המשפחה עודד ותמך בבן המשפחה המחבל. "לא קרבת הדם תביא לגירוש, אבל אם הייתה אפשרות לדעת ולמנוע ובן המשפחה לא מנע, קל וחומר אם הוא סיפק תמיכה לדבר הזה, שר הפנים יהיה רשאי לגרש בצו לתקופות משתנות על פי המעמד, אם מדובר באזרח או בבעל היתר שהייה. זה לא לצמיתות".
מילביצקי מציין כי בדיקה של מכתבי המחבלים ושיחותיהם מלמדת כי הדבר היחיד שעליו הם מתנצלים הוא הקושי שנגרם להוריהם ולאחיהם וכאשר ייקחו את בני המשפחה ממזרח ירושלים לעזה "זה יפחית משמעותית את הנכונות של אזרחים ישראלים להשתתף בדברים האלה".
באשר לחשש מתביעות בינלאומיות אומר חבר הכנסת מילביצקי כי די לראות את התנהלותו והתנהגותו של התובע בהאג כדי להבין שמדובר בגוף צבוע ומושחת שאין להתחשב בו אלא לעשות את מה שנכון וטוב עבור אזרחי ישראל. בהתייחס לאפשרות שבית המשפט בישראל ימנע את אכיפת החוק, אומר מילביצקי כי אם אכן כך יקרה "ידעו אזרחי ישראל איפה הבעיה, ידעו מי מפקיר את ביטחונם".
"זה יכול לקרות", הוא אומר ומספר על הערות היועמ"שית לחוק הראשוני שהוצע ותכליתן היה להעביר את ההכרעה אם לגרש או לא לידי בית המשפט לאחר הרשעה פלילית של בן המשפחה, "בקיצור, הכוונה היא שלא לגרש אף אחד ולזה אנחנו לא מוכנים. הגיע העת להפסיק להכין את הראש בפני מערכת משפטית שלא לוקחת אחריות אלא רק עוצרת אותנו מלממש ולקבוע מדיניות. אנחנו נותנים כלי נכון לעשות, כלי ללא מחלוקת במערכת הביטחון ובציבור הישראלי ואם מערכת המשפט רוצה למנוע את השימוש בו היא תצטרך לתת על כך את הדין וחשבון הציבורי. אנחנולא צריכים לחשוב מה אנחנו מחוקקים ומה לא לפי עמדת המערכת המשפטית".