וועדת המשנה לתפיסת הביטחון ובניין הכוח של הכנסת דנה הבוקר (ראשון) בהגדרת המושגים 'ניצחון' ו'הכרעה' בתפיסת הביטחון של מדינת ישראל.
ח"כ עמית הלוי שהשתתף בדיון שוחח עם ערוץ 7 והסביר שגם במהלכו לא קיבל תשובות מספקות. "אנחנו מנסים להבין מה צה"ל וגופי הביטחון מגדירים הכרעה וניצחון, כי בשטח אנחנו רואים שהילדים שלנו נכנסים שוב ושוב לג'באליה ולזייתון כשנאמר לנו שהכל שם מטוהר - אבל בשטח זה לא קורה. שילמנו בג'באליה מחירים כבדים וייתכן שנצטרך להיכנס לשם שוב".
"העלינו תהיות על עולם המושגים של 'שליטה מבצעית' או 'פירוק', דברים שבאף צבא בעולם לא מדברים עליהם. בצבאות אחרים מדברים על כיבוש, שליטה וטיהור. צה"ל צריך לעסוק רק בהיבט הצבאי. הצבא נועד לתת מענה צבאי טהור והמדינאים צריכים לשקול את השיקולים אחרים. בדיון הזה התחוור שוב שעולם המושגים של המערכת הצבאית מושפע מהמון דברים מעבר לענייני הצבא", הוא מוסיף.
לדברי הלוי "אי אפשר לנצח ברצועת עזה בלי לשלוט. כרגע אנחנו לא יכולים לנצח רק בפעולות מלחמתיות כי חייבים שליטה באזור. אם אתה מותיר בג'באליה אם האימאם שמטיף ומגייס אנשים, משאיר את השליטה בדלק שמאפשר חשמל לייצור מחרטות, מותיר את הסיוע של אוכל ורפואה בידי חמאס, מה אתה מצפה שיקרה? הם שולטים באוכלוסייה, מגייסים לוחמים חדשים, יש להם גיבוי והם מצליחים להרכיב מטענים ולהרוג חיילים. מי שאומר שאפשר לנצח בג'באליה בלי לשלוט שם מוכר אשליות לציבור וגורם לכך שהנכדים שלנו יידרשו להיכנס לשם גם כן. צריך לדעת שזו לא גזירת גורל. אנחנו צריכים לשלוט במקורות הקיום של החמאס - גם בשטח וגם באוכלוסייה".
הלוי נשאל לגבי הפרסומים סביב הפרשה בלשכת נתנהו והטענות שהדליפו מסמכים ביטחוניים למטרות פוליטיות ומשיב שזה באמת לא הדבר הכי חשוב כעת. "השיח מחמיץ את הדבר העיקרי, שחמאס ראה ערך בפיצול החברה הישראלית, בפילוג, בלגרום להאשמות הדדיות. עכשיו יש כל מי שאלות אם הדליפו משהו או לא ויבחנו הכל. השאלה לדעתי היא למה לחמאס אין שום עניין להחזיר את החטופים. הוא שולט בחברה הישראלית דרך החזרת החטופים.
צריך לומר את זה לאנשים בחברה הישראלית שדואגים לא פחות ממני לחזרת החטופים - 'שימו לב, זו בדיוק האסטרטגיה של חמאס, אתם מחלישים את היכולת להחזיר את החטופים, לא מגבירים אותה'", מדגיש הלוי.
בנוגע לסוגיית חוק המעונות, טוען חבר הכנסת, כי אין בעיה להטיל סנקציה על מי שלא משרת בצבא אבל צריך להחיל אותה באופן שיוויוני על כל הציבורים במדינה.
"לגבי חוק המעונות, לאחר שקראתי את חוות הדעת של היועצת המשפטית לממשלה, אני אומר שהיא פוגעת בשיוויוניות. היא יודעת שיש ציבורים נוספים שלא משרתים בצה"ל ונהנים מהטבות כמו המעונות, וזה מעולם לא הפריע לה שלא לנקוט בסנקציות דומות כלפי ציבורים אחרים".
"אני מאוד בעד לתת תמריצים, גם שליליים, אבל אי אפשר לפעול באופן לא שיוויוני. לא יעלה על הדעת שיש ציבורים נוספים שלא משרתים בצה"ל, נהנים מזכויות כלכליות כמו זו הניתנת במעונות. לא יכול להיות שהאופוזיציה והמערכת המשפטית מפלים את הציבורים הללו לא טובה. אי אפשר לעשות זאת באופן סלקטיבי. אם מערכת הביטחון תחליט שהיא פוטרת אדם, ערבי או אחר, זה לגמרי בסדר - אבל היא זו שתחליט. אבל אם יוחלט שהוא פטור משירות צבאי הוא לא יקבל הטבות כלכליות. הטבות וסנקציות כלכליות מקובלות - אבל יש להחיל אותן באופן שיוויוני", הוא מסכם.