
מחדל ביטחוני חמור אירע בפעם השנייה בתוך חצי שנה בבסיס זיקים. בכאן רשת ב' פורסם כי אזרח לבוש בגדים אזרחיים נכנס באין מפריע דרך שער הבסיס - שהיה פתוח לרווחה ולא מאויש.
"אף אחד לא שאל אותי מי אני? מה אני עושה פה? פניתי לקצינים ולחיילים שם, שאלתי למה לא מטפלים, עדיין לא זכיתי לתשובה", סיפר האזרח שהצליח לחדור ללא הפרעה לתוך בסיס זיקים הצמוד לגבול עזה.
זו אינה הפעם הראשונה שמחדל זה קורה. בחודש מאי השנה, תועד אבא של חייל, עם נשק, מסתובב בחופשיות בזיקים כשהשער פרוץ.
לאחר המחדל הראשון נמסר מדובר צה"ל על כך שמדובר באירוע חמור והלקחים ילמדו. כעת, על המחדל השני נמסר מדובר צה"ל: "הנושא מצוי בתחקיר ויטופל בהקדם". בבוקר 7 באוקטובר חדרו לבסיס זיקים 50 מחבלי חמאס דרך הים. בקרבות על הבסיס נפלו שבעה חיילי צה"ל ושבעה חיילים נוספים נפצעו.