להב 433
להב 433צילום: יוסי זלינגר, פלאש 90

המשטרה חוקרת פרשה ביטחונית נוספת במרכזה אירועים שהתרחשו בתחילת מלחמת 'חרבות ברזל', כך הותר היום (שלישי) לפרסום.

יחידת להב 433 חוקרת את האירועים ובמשטרה כבר ביצעו מספר פעולות חקירה גלויות.

ב-ynet דווח כי החקירה עוסקת בחשד לניסיון מצד גורמים בלשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו במהלך המלחמה לשנות, או כלשונם "להתעסק", עם חלק מהפרוטוקולים או התמלולים של דיוני הקבינט.

לפי הדיווח, בצה"ל ובמערכת הביטחון קיים חשש כי נעשו ניסיונות לשנות תמלולים ופרוטוקולים של דיוני קבינט ואף שיחות טלפון של עדכונים ביטחוניים עם מקבלי החלטות, ובראשם נתניהו. עוד דווח כי המזכיר הצבאי הקודם של ראש הממשלה, האלוף אבי גיל, פנה כמה חודשים לפני כן במכתב ליועצת המשפטית לממשלה בנושא.

גורמים במערכת הביטחון טענו כי מראשית המלחמה איתרו פערים בין חלק מהתמלולים ובין הדיונים והשיחות כפי שהתרחשו בפועל.

לשכת ראש הממשלה הגיבה: "מדובר במסע ציד חסר-תקדים נגד לשכת ראש הממשלה בעיצומה של מלחמה. אחרי שנה של שיטפון ההדלפות הפליליות מדיוני הקבינט ומדיוני השבויים-והנעדרים - שסיפקו מודיעין רב-ערך לאויבינו - שתי החקירות היחידות שנפתחו כוונו נגד לשכת ראש הממשלה ולא נגד המדליפים הסיטונאיים שאף אחד מהם לא נחקר, ושגרמו נזק אדיר לחטופים ולביטחון ישראל".

"כמו בניסיונות האחרים לנפח האשמות נגד ראש הממשלה וסביבתו, גם בעניין זה ההר לא יוליד אפילו עכברון - אבל בהחלט יוביל לשאלות קשות על אכיפה בררנית חסרת-תקדים ובסיס".

ועדת החקירה האזרחית הגיבה: "עד כאן. לא יתכן שבזמן שלא מוקמת ועדת חקירה ממלכתית, נעשים מאמצים לפגוע בפעילות ועדת חקירה ממלכתית לכשתקום. הפרשה החמורה שנחשפה הערב מוכיחה את מה שכולנו זועקים כבר יותר משנה: כל עיכוב בהקמת ועדת החקירה הממלכתית עלול להביא לכך שהמעורבים יפעלו לטייח את האשמה ולברוח מאחריות. אנו שבים וקוראים: הקימו ועדת חקירה ממלכתית. עכשיו. זהו צו השעה".

מוקדם יותר היום בית המשפט האריך עד ליום ראשון את מעצרם של שני חשודים, בהם אלי פלדשטיין, בפרשת הדלפת המסמכים בלשכת ראש הממשלה, למרות בקשת שב"כ להאריך בשמונה ימים את מעצרם.

שלושה מהחשודים, שנמנע מהם בימים האחרונים מפגש עם עורכי דינם, נפגשו היום עם הסניגורים. לפלדשטיין מיוחסת הדלפה של מסמכים מסווגים וסודיים מצה"ל לכלי תקשורת זרים במהלך המלחמה.

יצויין כי ארבעה מחמשת העצורים משרתים ביחידה מסווגת בצה"ל. בין החשודים שנעצרו, גם קצין מילואים בדרגת רב-סרן. חשוד נוסף שוחרר בדיון הקודם בבית המשפט למעצר בית.

אמש פורסם כי "מסמכי סינוואר" שפורסמו בעיתון ה"בילד" הגרמני, ועומדים במרכזה של החקירה, לא אותרו בשטח רצועת עזה אלא הגיעו ליחידת 8200 באמצעות מערכות מודיעיניות.

המסמכים עומדים במרכזה של חקירת שב"כ וצה"ל שבודקים כיצד דלפו המסמכים המסווגים מהמערכת אליה הייתה גישה רק למספר מצומצם של אנשים.

במערכת הביטחון אומרים כי חשיפת המסמכים פוגעת בביטחון המדינה וגורמת נזק, זאת מאחר וגם ארגוני הטרור צופים בחדשות ומגלים על החומרים שצה"ל איתר, מה שיכול להוביל את חמאס לחקור ולברר כיצד אותרו המסמכים ובכך לחשוף מקורות של ישראל.