דונלד טראמפ חוזר לבית הלבן ומנהיגי העולם לא נורתו אדישים.
זמן קצר לאחר שהתברר כי הנשיא לשעבר זכה בבחירות לנשיאות, החל זרם ברכות ותגובות מצד מנהיגי העולם לבחירתו של טראמפ לקדנציה שניה כנשיא.
מלבד הברכה ששיגר ראש הממשלה נתניהו, שכינה את ניצחון טראמפ "הקאמבק הגדול ביותר בהיסטוריה!", והוסיף כי "חזרתך ההיסטורית לבית הלבן מציעה התחלה חדשה לאמריקה והתחייבות מחודשת לברית הגדולה בין ישראל לאמריקה". גם נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, בירך את טראמפ על "ניצחון מרשים בבחירות", ואמר כי הוא "מצפה ל"עידן של ארה"ב חזקה תחת הנהגתו הנחרצת של הנשיא טראמפ".
בפוסט ברשתות החברתיות הוסיף זלנסקי כי "אני זוכר את הפגישה הנהדרת שלנו עם הנשיא טראמפ בספטמבר, כאשר דנו בפירוט בשותפות האסטרטגית של אוקראינה-ארה"ב, תוכנית הניצחון, ודרכים לשים קץ לתוקפנות הרוסית נגד אוקראינה. אוקראינה מעוניינת לפתח שיתוף פעולה פוליטי וכלכלי מועיל והדדי, שיועיל לשתי האומות שלנו. אני מעריך את המחויבות של הנשיא טראמפ לגישת 'שלום באמצעות כוח' בעניינים גלובליים. זה בדיוק העיקרון שיכול למעשה לקרב את השלום הצודק באוקראינה. אני מקווה שנוציא את זה לפועל ביחד".
ראש ממשלת הונגריה, ויקטור אורבן, פרסם פוסט בו כתב כי "טראמפ ביצע את הקאמבק הגדול ביותר בהיסטוריה הפוליטית של ארצות הברית", ובירך את טראמפ על "זכייתו האדירה".
גם ב"ציר הרשע" הגיבו לבחירתו של טראמפ לכהונה נוספת כנשיא. באסם נעים, בכיר בחמאס, אמר כי בחירתו של טראמפ היא "עניין פרטי של האמריקאים. הפלסטינים מצפים להפסקה מיידית של התוקפנות נגד עמנו, במיוחד בעזה, ומחפשים סיוע בהשגת הזכויות הלגיטימיות שלהם לחירות ועצמאות, עם מדינתם הריבונית העצמאית עם ירושלים כבירתה".
יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, פרסם הודעה באתר סוכנות הידיעות של הרשות הפלסטינית, WAFA, בה הדגיש את "מחויבותו של העם הפלסטיני לשאיפה לחופש, הגדרה עצמית ומדינה, בהתאם לחוק הבינלאומי. אנחנו נישאר איתנים במחויבותנו לשלום, ואנו בטוחים שארצות הברית תתמוך, תחת הנהגתך, בשאיפות הלגיטימיות של העם הפלסטיני".
על רקע המתיחות מול איראן והכוננות למתקפה, גם בטהרן הגיבו על בחירת טראמפ. פאטמה מוהג'ראני, דוברת המשטר בטהרן, הופיעה ברשת הטלוויזיה הממלכתית של המדינה IRIB ואמרה כי "בחירת נשיא ארה"ב אינה רלוונטית עבורנו. המדיניות של ארה"ב ואיראן היא קבועה ואינה משתנה עם השינוי של יחידים. לא תהיה השפעה על המחיה של האנשים באיראן, ללא קשר למי שיהיה בבית הלבן".
נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, בירך את "ידידו דונלד טראמפ" על הבחירה המחודשת. ארדואן הביע את תקוותו כי יחסי טורקיה-ארה"ב יתחזקו, משברים ומלחמות אזוריים ועולמיים, במיוחד הנושא הפלסטיני ומלחמת רוסיה-אוקראינה יגיעו לסיומם. אני מאמין שיתבצעו מאמצים נוספים למען עולם צודק יותר. אני מקווה שהבחירות יהיו מועילות עבור האנשים הידידותיים ובני בריתנו בארצות הברית ועבור האנושות כולה" אמר ארדואן.
נשיא צרפת, עמנואל מקרון, בירך את טראמפ והכריז כי "הממשלה הצרפתית מוכנה לעבוד לעבוד שוב יחד. עם האמונות שלך ושלי, בכבוד ועם שאיפות ליותר שלום ושגשוג".
עם זאת, מאוחר יותר פרסם מקרון ציוץ נוסף בו הביע חשש מפני שיתוף הפעולה של טראמפ עם אירופה. בציוץ כתב מקרון כי שוחח עם קנצלר גרמניה, אולף שולץ, ושניים הסכימו "לעבוד לקראת אירופה מאוחדת יותר, חזקה יותר וריבונית יותר בהקשר החדש הזה, על ידי שיתוף פעולה עם ארה"ב והגנה על האינטרסים שלנו ועל הערכים שלנו".
ראש ממשלת בריטניה, קיר סטארמר, בירך את טראמפ בפוסט ברשתות החברתיות, והוסיף כי "כבני ברית קרובים ביותר, אנו עומדים כתף אל כתף בהגנה על הערכים המשותפים שלנו של חופש, דמוקרטיה ויוזמות. אני יודע שהיחסים המיוחדים בין ארה"ב לבריטניה ימשיכו לשגשג משני צדי האוקיינוס האטלנטי במשך שנים רבות".