שר ההגנה הבא של ארה"ב: צריך להאמין בנס של בניית בית המקדשתמונה: מירי צחי

מזכיר ההגנה האמריקני המיועד פיט הגסת' התייחס בוועידת ערוץ 7 שנערכה בשנת 2018 לזכותו של עם ישראל על ארץ ישראל.

"הייתה לי ולאחרים הזדמנות לראות את הכותל המערבי של הר הבית, את מנהרות הכותל ואת העיר העתיקה", אמר. "כשאתה עומד שם, אי אפשר שלא לראות את הנס הגדול שניצב מולך".

עוד אמר הגסת': "זה גרם לי לחשוב על עוד נס שאני מקווה שכולכם לא רואים כמשהו רחוק. כי 1917 היה נס (הצהרת בלפור), 1948 היה נס, 1967 היה נס, 2017, ההכרזה על ירושלים כבירת ישראל הייתה נס. אין סיבה שנחשוב שהנס של בנייה מחדש של בית המקדש לא אפשרי".

"אני לא יודע איך זה יקרה, אתם לא יודעים איך זה יקרה, אבל אני יודע שזה יכול לקרות, זה כל מה שאני יודע", אמר. "כל צעד בתהליך הזה, זה חלק מההכרה שיש משמעות לעובדות ופעולות בשטח".

"לכן, המשיך, "ללכת לבקר ביהודה ושמרון, ההבנה שריבונות על אדמת ישראל על ערי ישראל וכל המקומות זה השלב הבא והקריטי כדי להראות לעולם שהארץ הזו שייכת ליהודים".