הרב ברוך וידר
הרב ברוך וידרצילום: חזקי ברוך

ראש ישיבת הכותל הרב ברוך וידר וצוות הר"מים קוראים להתענות מחר, יום שני, ב' אחרון של בה"ב להצלחת החיילים, רפואת הפצועים ושחרור החטופים והחטופות.

"קריאת קודש לבני הישיבה רבנן ותלמידהון הי"ו", פתחו הרבנים את קריאתם. "הימים ימי ב' ה' ב', ימי תחנונים ורצון, והעת בישראל, עת מלחמה קשה למעלה משנה. עם ישראל נלחם בגבורה בכמה חזיתות. גם חיילי הישיבה שלנו נלחמים כעת בצפון הרצועה ובדרום רצועת עזה ובלבנון (מילואים)".

הם מוסיפים במכתב המיוחד: "משפחות רבות בישראל כואבות אובדן יקירהן. אלפי פצועים נושאים פצעים בגוף ובנפש וזקוקים לרפואה ועל הכול למעלה מ-100 מאחינו בני ישראל ובנות ישראל החטופים בשביה וסובלים שבי הנורא מכל למעלה משנה. חסד ה' נטוי על עם ישראל ומדינת ישראל אבל זקוקים אנו לישועה".

"על כל זה קוראים אנו לבני ישיבתנו הק' לקיים יום תענית ביום שני הקרוב 'שני בתרא' לבה"ב נקבל ע"ע ונצום כולנו לפחות חצי יום עד חצות. אם יהיו עשרה מתענים ליום מלא במנחה גדולה נקרא קריאת התורה ויחל משה כדין תענית ציבור", הוסיפו.

המתענים התבקשו להירשם אצל הגבאיץ "והשם הטוב יושיע לישראל בחסדיו ויראנו בטובת ישראל בקידוש שמו הגדול", כתבו.