עידן קינן מובא למנוחות
עידן קינן מובא למנוחותצילום: Avshalom Sassoni/Flash90

בני משפחה וחברים ליוו היום (ראשון) למנוחות את רס"ל (מיל') עידן קינן, בן 21 מרמת גן, לוחם בגדוד נחשון (90) של חטיבת כפיר, שנפל אתמול מירי צלף בעזה.

סבתא רבתא של עידן בת ה-88 ספדה בבכי: "אני רוצה שכל הקהל המכובד ידע, אני סבתא רבא בת 88, שהעונש הגדול ביותר שקיבלתי זה לקבור נין ראשון שלי בן 21".

היא שיתפה: "כל יום הייתי שואלת: 'הוא הגיע? הוא בא? הוא בסדר?'. בשבת בצהריים סבתא שלו, יהודית, אמרה לי: 'רע לי, לא טוב לי' ואני לא הבנתי למה היא אומרת את זה".

"קרה האסון הגדול ביותר שאפשר", הוסיפה ואמרה: "עידן, אני אוהבת אותך, אתה הנין הראשון שלי. אני הייתי צריכה להיות במקומו, הוא היה צריך ללוות אותי".

לינוי, אחות של עידן, ספדה: "היית האח הכי טוב שאפשר לבקש. אין אף אחד בדרך שפגש אותך ולא זוכר אותך לטובה. אין אף אחד שלא אוהב אותך. כל האהבה הזאת ביחד לא משתווה לאהבה שלי. אני כל כך מודה לך על כל מי שהיית בשבילי. אני בחיים לא אשכח אותך, תמיד אתגעגע ויודעת שתמיד תלווה אותי".

עדי קינן, אימו של עידן, העלתה פוסט בפייסבוק שבו הודיעה על מות בנה: "בצער רב אני נאלצת להודיע על הרצח של בני, רס"ל עידן קינן, על ידי מחבל שפל בצפון רצועת עזה. השם ייקום דמו".

ב-7 באוקטובר אשתקד כתב קינן באינסטגרם: "אף אחד פה לא ישן עד שתרגישו בטוחים. אני מבטיח לכם. תושבי המרכז והדרום, תשמרו על עצמכם. אין לנו ארץ אחרת".

לינוי, אחותו של עידן, כתבה כי הוא "מת כגיבור": "אני בחיים לא אשכח אותך, אני כל כך אוהבת אותך וכל כך תחסר לי כל חיי. תהא נשמתך צרורה בצרור החיים לעד. אני לא מאמינה שעזבת אותי ככה והלכת לעולם הבא אחי האהוב, זה פשוט לא בסדר שעשית את זה. אחי הגיבור, הילד הכי טוב לב בעולם, איך לקחו לי אותך ככה? אני בחיים לא אצליח להתגבר על אבידה שכמוך. אתה כל עולמי. שמור עלינו מלמעלה צדיק שלי, כמה אלוהים אוהב אותך שהוא נתן לך ללכת ביום שבת, השבת השחורה שלנו. תישאר חרוט בלב של כולנו".