עמיחי שיקלי
עמיחי שיקליצילום: Miriam Alster/FLASH90

השר עמיחי שיקלי מתייחס היום (שלישי) למגעים להסדרה בצפון ומציב ארבעה עקרונות מרכזיים שאותם הוא רואה כהכרחיים.

"אפס הישגים לחיזבאללה", קורא השר שיקלי – כל הסכם חייב למנוע הישגים לארגון הטרור, שממשיך להוות איום על ביטחון ישראל.

לדבריו יש לבטל את ההסכם הימי שנחתם בזמן ממשלת בנט-לפיד, מאחר שלטענת שיקלי ההסכם הופר בצורה גסה ב-8 באוקטובר.

הדרישה השלישית של השר שיקלי, "סילוק כוחות יוניפי"ל שכשלו כישלון מוחלט במשימתם ושימשו כבסיסי מודיעין של חיזבאללה".

כמו כן דורש השר "אחיזה צה"לית באזור חיץ" – שיקלי מדגיש את חשיבות השליטה הישראלית באזורים אסטרטגיים, כולל רכסים שולטים דוגמת החממיס במזרח, נבי אל עואדי ורכס הסולם, שחייבים להישאר תחת שליטה ישראלית לצמיתות.

שיקלי מזהיר מפני "מכירת הישגים צבאיים תמורת שקט מדומה", וציין את הישגי המהלומות על הנהגת חיזבאללה ואת המהלכים הקרקעיים שתרמו משמעותית לביטחון ישראל. "למדנו מהמחיר הכבד של קניית שקט בבזאר המזרח תיכוני, ואסור לחזור על הטעות".

בעיתון הלבנוני "אל-אחבאר" המזוהה עם חיזבאללה דווח הבוקר כי למרות שלבנון ניסחה תשובה לטיוטה האמריקנית להסכם הפסקת אש והעבירה אותה אתמול, רמת האופטימיות בקרב יו"ר הפרלמנט הלבנוני נביה ברי וראש הממשלה נג'יב מיקאתי ירדה.

בעיתון נכתב כי "השליח האמריקני עמוס הוכשטיין ניצב בפני הזדמנות אחרונה להסכם - שלושה ימים של משא ומתן שמתנהל תחת אש".

על פי הדיווח יש שני סעיפים מרכזיים שגורמים לפסימיות בהנהגה הלבנונית באשר לאפשרות להגיע להסכם הפסקת אש.

הסעיף הראשון הוא סעיף ההגנה העצמית המאפשר לישראל לפעול בלבנון בכל פעם שהיא מפרה את ההסכם - נושא שבלבנון לא מוכנים להסכים עליו כלל.

הסעיף השני מתייחס לחברות הגוף שיפקח על יישום החלטה 1701. הלבנונים מתנגדים שגרמניה או בריטניה יהיו חלק מהמהלך.

כלי תקשורת אחרים בלבנון טענו שארה"ב לוחצת בעיקר לסכם את נושא מניעת הברחת הנשק מסוריה לחיזבאללה ואת הטיפול של צבא לבנון בנושא.