
ראש חטיבת תכנון ומנהל כוח אדם בצה"ל, תא"ל שי טייב, הודה היום (שלישי) בישיבת ועדת חוץ וביטחון בנושא חוק הגיוס, כי היעד של 4,800 מתגייסים חרדים השנה "לא מספיק כדי לכסות את הפערים".
לדבריו, המספר משקף צמיחה משמעותית מ-1,800 מתגייסים, אך הוא רחוק מלהספיק. טייב הסביר כי "החטיבה החרדית תוכל בדצמבר לקלוט שתי פלוגות בלבד, ולא חטיבה שלמה". עוד חשף כי 1,126 פקודות מעצר הוצאו לחרדים שסירבו להתגייס, אך ציין כי הליך האכיפה כולל שיחות אזהרה, מכתבים, וצווים המונעים יציאה לחו"ל או מעוררים מעצר בפגישה עם המשטרה.
יו"ר הועדה, ח"כ יולי אדלשטיין, התייחס בדיון למחלוקות סביב חוק הגיוס ולמספרי היעד: "ההנהגה החרדית אומרת למה אדלשטיין מושך את חוק הגיוס, הרי אמרו לו 3,000. שוחחתי עם שר הביטחון החדש והסברתי לו את העקרונות שלי. המספר הזה, 4,800, לא מקובל עליי. בעיניי, המספר צריך להיות גבוה יותר".
ח"כ אלעזר שטרן (יש עתיד) הביע ספקות לגבי היעד הצבאי של 4,800 מתגייסים בשנה: "אם זה יוריד את ימי המילואים ל-120 ימים בשנה, זה עדיין מספר מטורף". ח"כ מתן כהנא (המחנה הממלכתי) קרא להפסיק להציב יעדי גיוס שאינם מחייבים את הפרט החרדי: "עילוי ילמד בישיבה, כל השאר יתגייסו".
ח"כ מירב כהן (יש עתיד) הדגישה: "אין יותר מקום לקומבינות. צריך לשלוח צווים לכולם". ח"כ אפרת רייטן מרום (הדמוקרטים) טענה: "אנחנו מול שוקת שבורה. חלפה שנה והגענו לאותו מקום שהיינו ב-6 באוקטובר".
במהלך הדיון התייחס טייב גם לטענות על "קומבינות" בהן חרדים מגויסים לתפקידי שירות לאומי בצבא. לדבריו, "הצבא הידק את מדיניותו לאור הצרכים הגדולים של צה"ל". עם זאת, ח"כ שרון ניר (ישראל ביתנו) טענה כי זימון נמוך של צעירים חרדים מוביל לכך ש"משרתים מבוגרים נושאים בנטל". את הפניית החרדים לשירות במשטרה כינתה "ישראבלוף".