שגריר ישראל באו"ם דני דנון מפרט בשיחה עם ערוץ 7 שני מהלכים שעל מדינת ישראל לנקוט בתגובה לצווי המעצר שהוציא בית הדין הפלילי בהאג נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון יואב גלנט.
"ההחלטה הזאת היא החלטה מבישה, בושה וחרפה לשים את ראש הממשלה שלנו ואת שר הביטחון לשעבר יחד עם אותה רשימה של אנשים שביצעו פשעים אמיתיים, ברור לנו שזה צעד פוליטי", פותח דנון את דבריו בגינוי חריף להחלטת בית הדין בהאג.
הוא עובר לפרט שני מהלכים שעל ישראל לנקוט, "אנחנו צריכים לעשות שני מהלכים. מהלך ראשון, מול ידידינו בארצות הברית, לוודא שהם פועלים בצורה חזקה, נחרצת ומעבירים את החקיקה שכבר קיימת בבית הנבחרים שתטיל סנקציות על בית הדין הפלילי ועל מי שמשתף פעולה עם בית הדין הפלילי. זה הדבר המיידי שאני חושב שצריך לקרות".
המהלך השני קשור להתנהלות המדינה מול הרשות הפלסטינית. "אצלנו בבית, צריך לעשות שיעורי בית, מה אנחנו עושים עם הרשות הפלסטינית שהיא בעצם מחוללת את הטרור הדיפלומטי נגד מדינת ישראל. זה לא בא לאוויר העולם משום מקום, זה בא ממאמצים, משקרים, מההסתה של אנשי הרש"פ שפועלים גם כאן באו"ם יום וליל, גם בבית הדין הבינלאומי לצדק וגם בבית הדין הפלילי. צריך לגבות מהם מחיר על הטרור הדיפלומטי שלהם".
דנון מסביר מה עומד מאחורי ההצעה שעלתה באו"ם לכפות על ישראל הפסקת אש ללא שום התניה בשחרור החטופים. "לצערי הרב העולם התעייף מהמלחמה ודורש מאיתנו לעצור ואני מעביר מסר מאוד ברור, אנחנו לא יכולים לעצור, אנחנו נמשיך עד שנשיב את החטופים ונכריע את חמאס, אנחנו מתקדמים בכיוון הזה, לא בחרנו את המלחמה הזאת היא נכפתה עלינו ולכן עם כל הכבוד לבקשות השונות אנחנו לא נרפה ולא נפסיק עד שנשיב את כולם הביתה".
השגריר דנון מודה בראיון לממשל האמריקני שהטיל וטו על ההצעה - מה שהוביל לנפילתה ומתייחס לשאלה האם ישנה ציפייה לעבודה טובה יותר עם ממשל טראמפ. "המינויים של הנשיא טראמפ הם מינויים מצוינים. מדובר באנשים שמכירים את ישראל, אוהבים את ישראל, ואני בטוח שנשתף פעולה איתם".
במקביל לשיחות בישראל ולבנון בנוגע להסדרה מנהל דנון שיחות בנושא בארצות הברית. בראיון הוא מספר: "אנחנו מנהלים מגעים ושיחות. נקבל מציאות רק שיבת תושבי הצפון לבתים שלהם בלי איום של חיזבאללה, אנחנו קרובים למקום הזה, אבל למדנו את הלקח מה-2006, מההחלטה 1701, יש חשיבות לאיך אתה מנסח את ההסכם, את ההחלטה, והפעם אנחנו חייבים לוודא שחופש הפעולה נשאר בידיים שלנו".
לסיום הוא נשאל האם משהו השתנה בהתנהלות האו"ם מהקדנציה האחרונה שלו שם לפני כמה שנים. "לא תכננתי לחזור לתפקיד הזה, אבל השבעה באוקטובר שינה אצל כולנו את החיים", הוא אומר ומפרט: "המצב פה הרבה יותר מאתגר מאשר בקדנציה הראשונה שלי, האינטנסיביות של החלטות והפעילות נגד ישראל זה ברמה הגבוהה ביותר שמדינת ישראל חוותה מאז הקמתה אבל אנחנו מתמודדים, אנחנו משיבים על האשמות האלו, יש לנו גם ידידים טובים, לא כולם נגדנו פה".