יונה בריף ז"ל
יונה בריף ז"לצילום: באדיבות המצלם

בבית החולים שיבא בתל השומר נפטר היום (שלישי) רס"ל יונה בצלאל בריף (23), לוחם ביחידת דובדבן, שנפצע באורח אנוש בקרבות בכפר עזה ב-7 באוקטובר.

בריף ז"ל היה מאושפז במשך יותר משנה בבית החולים. ביממה האחרונה חלה הידרדרות קשה במצבו הבריאותי והוא נפטר.

משפחתו תכננה לערוך הערב תפילת רבים לרפואתו בכותל המערבי בירושלים.

יונה נפצע קשה מאוד מירי מחבלים וחטף צרור של 13 קליעים בחלקי גופו. מהפציעה איבד את רגליו. הוא היה בהכרה לאורך השנה האחרונה, נפגש עם משפחתו וחבריו מאז הפציעה, אולם בימים האחרונים תוך כדי טיפולים חלה הדרדרות במצבו והבוקר, כאמור, הוא נפטר מפצעיו.

בריף נפצע באורח קשה כחמישה חודשים לפני מתקפת חמאס במהלך פעילות מבצעית בטול כרם. לאחר שיקומו החליט שלא לוותר על המשך השירות בדובדבן וחזר ליחידה. בבוקר שמחת תורה קפץ יחד עם לוחמים נוספים לכפר עזה והיה שותף לקרבות עזים ולחיסול עשרות מחבלי חמאס. במהלך הקרבות הוא נפצע באורח אנוש.

אחותו ליבי ספדה לו: "כבר יותר משנה אלוהים משחק עם יונה תופסת. כל פעם הוא הצליח לברוח בדרך לא דרך. הבוקר אלוהים הצליח לתפוס אותו קרוב אליו. אני אוהב אותך יונה כל כך כל כך. שמישהו יעיר אותי מהסיוט הזה. הלב התרסק למיליוני רסיסים"

מוסדות בני דוד בעלי פרסמו הודעת הספד בה נכתב: "רבני ותלמידי מוסדות 'בני דוד' כואבים את נפילתו של הגיבור יונה בצלאל בריף הי"ד, בוגר מחזור ה׳ של מכינת מעלה אפרים, שנפטר הלילה אחרי שנה של מאבק על חייו לאחר שנפצע באורח אנוש בקרב על קיבוץ כפר עזה בשבת שמחת תורה תשפ"ד, 7.10.23. עצרת התפילה והזעקה שתוכננה להערב לא תתקיים. שולחים תנחומים למשפחה. מן השמיים תנוחמו".

הרב אליעזר בראון, ראש מכינת בני דוד במעלה אפרים ספד לתלמידו בגלי צה"ל: "זו הייתה שנה מאוד קשה, יש לו משפחה עם מסירות בלתי רגילה. הוא נפצע לפני המלחמה, החלים ויצא שוב לעוטף. הוא היה אחד האנשים הכי חזקים שאני מכיר והראה את זה בקרב ובבית החולים".

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט שביקר את בריף ז"ל מספר פעמים בבית החולים ספד: "למרות כל התפילות שלנו, לוחם דובדבן יונה בריף ז"ל נפטר הבוקר מוקף במשפחתו האוהבת, לאחר אחרי 14 חודשי מאבק על חייו. יחד עם כל כך הרבה אנשים התפללנו וייחלנו להחלמתו של יונה. ויונה לא ויתר. כשהרופאים כבר אמרו שזהו זה, בכל פעם הפתיע. עד שהבוקר נדם לבו לתמיד.

הוריו הייזל ודוד וחמשת אחיו ואחיותיו הקיפו אותו במסירות סביב השעון. משפחה ציונית מופלאה שעלתה מסן פרנסיסקו לארץ ישראל והקימו כאן בית. כמה כאב. שנהיה ראויים לקורבנו של יונה בריף ז"ל. אני מתכוון לכך באופן מוחשי. שננסה להיות קצת 'יונה': שלא נתייאש, כפי שיונה לא התייאש. שלא נוותר לעצמנו. שנשים את טובת המדינה לפני טובתנו. שנדאג לחברינו, כפי שיונה עשה כאשר קפץ לאש על מנת לנסות לחלץ את חבריו, וספג את 13 הכדורים לגופו. שנהיה טובים יותר. יהי זכרו של יונה ברוך ונצור לעד", הוסיף בנט.

מודעת התנחומים של מוסדות בני דוד
מודעת התנחומים של מוסדות בני דודצילום: ללא