האם בריטניה בדרך לאפשר המתת חסד לחולים סופניים? חברי הפרלמנט הבריטי הצביעו ביום שישי בעד הצעת חוק היסטורית שתעניק לחולים סופניים את הבחירה האם לעבור המתת חסד.
330 מחברי הפרלמנט בבריטניה תמכו בהצעת החוק החדשה, לעומת 275 שהתנגדו.
עם זאת, החוק עדיין אמור לעבור הליך חקיקה ארוך שימשך ככל הנראה מספר שנים, עד שייכנס לתוקף. הצעת החוק, שהובאה על ידי חברת הפרלמנט מטעם הלייבור, קים לדבייטר, תעניק לחולים סופניים מבוגרים עם פחות משישה חודשים לחיות, את הזכות לעבור המתת חסד.
הליך ההמתה יבוצע רק לאחר שהבקשה תחתם על ידי שני רופאים ושופט בית המשפט העליון. הצעת החוק תעמוד כעת בפני עוד חודשים רבים של דיון ובדיקה של חברי פרלמנט, שיוכלו לסייג ולתקן אותה, ולאחר מכן תזדקק לאישור שני בתי הפרלמנט לפני שהחוק ייכנס לתוקף. הדיון הבא בחוק אמור להתקיים רק בחודש אפריל.
הצעת החוק הגיעה לאחר קמפיינים שניהלו ארגוני זכויות אדם הדוגלים במתן בחירה לחולים סופניים לעבור המתת חסד ולסיים את חייהם ללא סבל. ארגון Dignity in Dying אמר כי "ההצבעה היא צעד היסטורי לקראת בחירה והגנה גדולה יותר לאנשים גוססים".
אסתר רנצן, חולה סופני עם סרטן ריאות שהפכה לאחד הקולות הבולטים במאבק למען המתת חסד בבריטניה, אמרה כי "מי שלא רוצה מוות בסיוע ולא רוצה לקחת חלק במתן סיוע למות - יכול לבטל את זה, לא צריך לעשות את זה, ויכול לבחור שלא לסיים את חייו כך. אז זה מציע לכולם בחירה שווה, לא משנה מה הדת שלהם".