נשיא ארה"ב הנבחר דונלד טראמפ הכריז הלילה (ראשון) על האדם אותו ירצה למנות למנהל ה-FBI החדש.
טראמפ הודיע כי ימנה לאחר כניסתו לתפקיד את קאש פאטל: "אני גאה להכריז שקשיאפ 'קאש' פאטל ישמש כמנהל הבא של הבולשת הפדרלית. קאש הוא עורך דין מבריק, חוקר ולוחם של 'אמריקה תחילה' שבילה את הקריירה שלו בחשיפת שחיתות, בהגנה על הצדק ובהגנה על העם האמריקני".
אלא שההחלטה של טראמפ מגיעה על רקע העובדה שהמנהל הנוכחי של ה-FBI, כריסטופר ריי, שמונה בעבר על ידי טראמפ, עדיין לא סיים את הכהונה שלו שאמורה להסתיים רק בשנת 2027.
המשמעות היא, שאם טראמפ יהיה מעוניין להחליף אותו בפאטל, יהיה עליו לפטר את ריי, או שריי יחליט להתפטר בעצמו.
המינוי של ריי הגיע אחרי שטראמפ פיטר את קודמו בתפקיד ג'יימס קומי. היחסים בין טראמפ לריי התערערו בשנת 2021 ובשנת 2022 טראמפ זעם אפילו יותר על ריי בשל החיפושים שבוצעו באחוזתו בפלורידה על ידי סוכני FBI.
פאטל, שימש בעברו כתובע פדרלי וגם כסנגור ציבורי, אך הוא נחשב לחסר ניסיון בכל הקשור לאכיפת החוק.
טראמפ טען כי כשפאטל ייכנס לתפקידו הוא "יחזיר את הנאמנות, האומץ והיושרה ל-FBI".