ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה היום בצהריים (ראשון) לקדם את הצעת החוק לפיה הדלפת חומר סודי לראש ממשלה על ידי גורמים ממערכת הביטחון לא תחשב עבירה פלילית.
החוק מקודם על רקע כתב האישום בגין מסירת ידיעה סודית שכוונתה לפגוע בביטחון המדינה שהוגש נגד אלי פלדשטיין, דובר ויועץ בלשכת ראש הממשלה נתניהו.
היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה הביעה התנגדות לחוק: "מהצעת החוק עולה חשש כבד כי מדובר בחקיקה פרסונלית, המכוונת להתערבות פוליטית פסולה בהליך פלילי הנוגע לסביבתו של ראש הממשלה".
ח"כ עמית הלוי, מגיש ההצעה, הגיב: "התנגדות מערכת הביטחון והיועצת המשפטית לממשלה לחוק של חברי חה"כ מילביצקי ושלי המכונה ׳חוק פלדשטיין׳, היא המשך ישיר לפשעי ההסתרה והנקמה במי שהעזו לחשוף פשעים אלו. זוהי אותה מערכת שהסתירה במכוון מראש הממשלה מידע לגבי החטופים והמלחמה וזו אותה הפרקליטות שהיתה אמורה לחקור את הסתרת המידע ולהושיב במעצר את אלו שהסתירו ופגעו בביטחון המדינה".
"במקום זאת ולמרות שההגיון המשפטי של החוק הזה, כבר קיים בחוק הגנה על עובדים חושפי שחיתויות, ולמרות שהדרישה מאנשי מערכת הביטחון לנהוג כפי שנהג הנגד א׳ מפורשת גם בדו"ח וינוגרד, החליטו מערכות אלו להתעמר דווקא באלו שפעלו להביא מידע חיוני לראש ממשלת ישראל. זאת מתוך נקמנות אישית בלבד. את הריקבון המוסרי הזה אנו חייבים לתקן ואנחנו נתקן!".
החוק המוצע, אם יאושר במליאת הכנסת בקריאה שניה ושלישית, לא יחול רטרואקטיבית, כשהמשמעות היא שהחוק לא ישפיע על פלדשטיין או הנגד.
"בתקופת מלחמת 'חרבות ברזל' רבו הפרסומים על הסתרת מידע ביטחוני חיוני מראש הממשלה בפרט ומהדרג המדיני בכלל. לאחר מלחמת יום הכיפורים הוחלט על הקמת מחלקת הבקרה באמ"ן שמטרתה לבחון את האפשרויות הפחות סבירות, 'איפכא מסתברא', כדי למנוע הישנות של קונספציות ביטחוניות כגון זו שהתקיימה טרם המלחמה", נכתב בדברי ההסבר להצעת החוק.
עוד נכתב: "כדי לוודא כי הדרג המדיני בכלל וראש הממשלה בפרט, עליהם מוטלת האחריות הכבדה של שליחת מיטב בנינו ובנותינו לקרב, יקבלו את מלוא המידע הנחוץ להם כדי לקבל את ההחלטות, וכדי למנוע כל חשש בקרב אנשי מערכות הביטחון מהעברת מידע, מוצע בזאת למנוע כל הפללה של העברת מידע חיוני לשר הממונה או לראש הממשלה".