אורית סטרוק
אורית סטרוקצילום: Ayal Margolin/Flash90

שרת ההתיישבות והמשימות הלאומיות, אורית סטרוק, התייחסה בראיון ל־103FM לניסיונות לקדם עסקת חטופים חדשה מול חמאס, ואמרה כי עסקה כזו צריכה להתמקד בשחרור החטופים תוך שמירה על המשך הלחימה בעזה.

"אם תהיה עסקה כדוגמת העסקה הראשונה, ודאי שנתמוך בה, ואם תהיה עסקה שתאפשר את המשך חיסולו של חמאס בהיבט האזרחי והשלטוני ואת מימוש מטרות המלחמה, נתמוך", אמרה.

עם זאת, הדגישה: "עסקה שתאפשר את חזרת חמאס לכוחו הקודם או שתפגע במטרות המלחמה – לא נוכל לתמוך בה".

סטרוק מתחה ביקורת חריפה על המשך הזרמת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה, שלדבריה בוצעה בניגוד לעמדתה ולתמיכת ראש הממשלה ושר האוצר בצלאל סמוטריץ'. "אני זועקת על כך כבר חודשים. להבנתי, האירוע הזה הולך להסתיים בשבועות הקרובים", אמרה.

באשר להתיישבות ברצועת עזה, הבהירה סטרוק כי נושא זה אינו חלק ממטרות המלחמה. "במלחמה הזו נלחמים כתף אל כתף אנשים שעמדתם שונה מזו שלי, ולכן ההתיישבות בעזה אינה חלק מהמטרות", אמרה.

סטרוק התייחסה גם להפסקת האש בצפון ולמושג "הסדרה", ואמרה כי מדובר בהחלטה טקטית בלבד. "אין הסדרה בלבנון. מסיבות אסטרטגיות הסכמנו להפסקת אש, אך היא מותנית במכתב מהנשיא האמריקני המאפשר לישראל חופש פעולה מלא מול כל הפרה ואיום. בשלב זה איננו קוראים לתושבים לשוב לבתיהם", סיכמה.