השרה אורית סטרוק, משקיפה בקבינט המדיני ביטחוני, שוחחה עם ערוץ 7 על ההסדרה בלבנון והאם זו הייתה טעות מצד מפלגתה לתמוך בהסכם.

"בלבנון לא מדובר בהסדרה, אלא בהפסקת אש שהיא בשלב זה חשובה בשל נסיבות אסטרטגיות שלא ניתן לפרט כעת", אומרת סטרוק, "כמובן שהסכם עם החיזבאללה, שהוא ארגון טרור שקיים רק כדי לפגוע בנו, ועם לבנון, שהיא מדינת-חסות של אותו ארגון טרור - הסכם כזה לא שווה את הנייר שעליו הוא כתוב ולכן לא מדובר בהסכם, אלא בהפסקת אש, ומה שחשוב באמת זה לא נוסח המתווה של הפסקת האש, אלא תוכן מכתב-הצד של הנשיא האמריקאי, מכתב שהוא למעשה פרשנות מרחיבה למתווה, המאפשרת לישראל חופש פעולה מבצעי מלא".

"את חופש הפעולה המבצעי המלא הזה היה חשוב לנו להשיג, ולכן עמלנו כבר שבוע לפני כינוס הקבינט על שינויים חשובים בתוכנו של מכתב-הצד", ממשיכה השרה. "לאחר שהישגנו נוסח טוב מארה"ב, וידאנו שישראל תקבל את מתווה הפסקת האש אך ורק בכפוף לתנאי מכתב-הצד הזה, ועמלנו במהלך ישיבת הקבינט על החלטה פנימית שלנו, שמחייבת את ישראל לפעול במדיניות של אפס הכלה, לא רק אם יורים עלינו או תוקפים אותנו, אלא גם על כל ניסיון לשקם את תשתיות הטרור, כולל כאלה שבתוך בתים ובתחפושות אזרחיות".

חופש הפעולה של ישראל להגיב עדין נשמר?

"פעלנו לוודא שישראל לא תיכנס שוב קונספירציית 'שקט יענה בשקט', שהמימוש של מדיניות אפס-הכלה תעוגן בהחלטת קבינט, ותיושם תחת פיקוח של הקבינט, שהחיזבאללה לא יוכל להתחמש לא דרך היבשה וגם לא דרך האוויר והים, ושהיציאה מלבנון לא תהיה אוטומטית אלא תלויה בהנהגות של הצד השני, ובהמשך מעקב ואישור של הקבינט".

"הצעד הנכון שנקטנו, לשפר מאד את תנאי הפסקת האש ואת מדיניות חופש-הפעולה הישראלי - יצר בסיס טוב להמשך, ועדין אנו ממשיכים ונמשיך ללוות ולפקח ולוודא שאכן כל מה שהתחייבנו לעצמנו - אכן מבוצע".

היא נשאלה אם מדובר רק בהפסקת אש, מדוע הממשלה מבקשת מהתושבים לחזור לביתם בצפון? "אנחנו לא קוראים לתושבים לחזור", עונה סטרוק, זאת מאחר ו"עדין אין לדעת כיצד תמומש וכיצד תחזיק מעמד הפסקת האש. תפקידנו לאפשר להם לחזור בהיבט האזרחי: לשקם את הישובים גם חומרית וגם קהילתית, לחזק ולהגדיל ולהפריח אותם. ולאפשר לתושבים תנאים טובים לחזרה ולצמיחה מחודשת. כמובן שמשפחות עם ילדים צריך לאפשר להן לסיים כראוי את שנת הלימודים ולחזור רק לקראת החופש הגדול. הסיור שקיימתי בישובים, יחד עם צוות משרד ההתיישבות והחטיבה להתיישבות, הוא חלק מהמאמץ המשרדי שלנו, כמשרד שאמון על ההתיישבות הכפרית במסגרת המאמץ הממשלתי לשיקום הצפון".

השבוע קיימה סטרוק, מנכ"ל משרד ההתיישבות ומנכ"ל החטיבה להתיישבות סיור מקצועי ביישובים צמודי הגדר בצפון, פגשו את צוותי מס רכוש שהגיעו להעריך את הנזקים ביישובים לקראת קבלת פיצויים מהמדינה, "משרד ההתיישבות בראשותי לוקח חלק מרכזי בשיקום היישובים וליווי הקהילות במטרה לחזק ולפתח את האיזור".

ראש מועצת מבואות חרמון אמר לסטרוק במהלך הסיור, "משרד ההתיישבות עושה עבודת קודש ועוזר לנו במטרה להחזיר את התושבים. האמנתי בשרה מתי שכולם לכלכו כולם פקפקו, אני האמנתי בך ובאנשים שלך".

דוד אזולאי, ראש מועצת מטולה, אמר בתום הסיור כי השרה סטרוק ומשרד ההתיישבות מנסים לעזור לעיר מטולה להשתקם.

סטרוק אמרה בתום הסיור לערוץ 7, "אנחנו פועלים עם ישובי הצפון לאורך כל תקופת המלחמה, בעיקר אל מול הקושי שבניתוק מהבית והתפרקות הקהילות. השקענו בליווי חברתי וקהילתי, ובתכנון אסטרטגי של אופק צמיחה לכל ישוב. ועכשיו, אני מאד מקווה, הגיע שלב הליווי בשיבה הבית".