הרב מאיר פנדל
הרב מאיר פנדלצילום: באדיבות המשפחה

הרב מאיר פנדל, אביו של הרב דוד פנדל ראש ישיבת שדרות, הלך לעולמו. הלוויה תתקיים מחר (א') בשעה 12 וחצי בבית העלמין 'ארץ החיים' בבית שמש.

הרב מאיר ז"ל הוא גם אביו של העיתונאי והסופר הלל פנדל תושב הישוב בית אל שכתב במשך שנים ארוכות באתר ערוץ 7 בשפה האנגלית.

הרב מאיר פנדל זצ"ל היה מנהיג רוחני ומחלוצי החינוך הציוני-דתי בארה"ב. הוא הקים ישיבה-בי"ס יסודי בלונג-איילנד במקום שהיה ריק מחינוך תורני.

בנו הרב דוד פנדל, ראש ישיבת שדרות, ספד לו בשיחה עם ערוץ 7: "איש חינוך שבנה הרבה מוסדות באמריקה. העמיד דורות של תלמידים, תמיד דיבר על ארץ ישראל וקירוב. הלך למקום שלא היה כלום - מדבר בחוץ לארץ - ובנה קהילה ענקית, מוסדות של תורה שהיום מונים אלפים. הביא את תורת הרב קוק לכל מיני ציבורים יחד עם הרבה קירוב.

לאחר עלייתו ארצה היה חבר באיחוד הרבנים למען ארץ ישראל תחת הנהגתו של ר' אברום שפירא, מאוד לקח ללב והיה חשוב לו למחות על האיוולת של אוסלו. בצעירותו הוא למד עשור בישיבת חפץ חיים. לאחר מכן הלך והקים בכל ארה"ב מוסדות חינוך, לנטוע שתילים של תורה בכל מקום, לנסות להשלים את החסר שהיה אחרי השואה. מהמסד עד הטפחות הקים מוסד שמחנך אלפי אנשים לקירוב.

גם לאחר עלייתו ארצה לימד במכון אורה ובמדרשת מוריה בנות חוצ"ניקיות. כמו כן, הקים מחנה קיץ לבנות חו"ל, הוא שינה להם את החיים והיחס לארץ ישראל ותורה, בקיץ אפשר לעשות מה שלומדים בשנה שלמה - חידוש חינוכי שהביא פה לארץ".

הרב פנדל הוסיף "אבא רגיש ומעצים. נתן לנו להבין שכל אחד הוא הכי רציני בעולם, נתן לנו את כל הכלים של ביטחון עצמי בכדי לעשות דברים גדולים. מאוד מסור ואכפתי, ליווה אותי אישית בכל הבניין בשדרות".

העיתונאית חני לוז כתבה על הרב כי "היה תלמיד חכם עצום, מחנך דגול נעים הליכות שידע להגיע ללב כל אחד ואחת. הוא ניהל מחנות קיץ בארה"ב ובהמשך - בישראל. רבבות תלמידיו וחניכיו ספגו ממנו אהבת תורה, אהבת חסד ואהבת ישראל. רבים רבים עלו לישראל והקימו כאן את ביתם".

"בנו, הרב דוד פנדל, ממשיך את דרכו והקים בעיר שדרות בתחילת שנות התשעים ישיבה במקום שהיה רִיק חינוכי-תורני, וכיום - זו ישיבת ההסדר הגדולה ביותר. יחד עם אשתו גולדי ז'ל הקימו משפחה לתפארת, כולם עלו לישראל ובנו כאן את ביתם. תהא השפעתו הרוחנית האדירה לזכות עליית נשמתו ולזכרו".