דובר צה"ל התיר (שני) בצהריים לפרסום את שמותיהם של ארבעה חיילים וקצינים שנהרגו בפיצוץ במנהרה בדרום לבנון.
ההרוגים הם רס"ן (מיל׳) יבגני זינרשיין, בן 43, מזכרון יעקב, מפקד פלוגה בגדוד חיר"ם 9263, סרן (מיל׳) שגיא יעקב רובינשטיין, בן 31, מלביא, מפקד מחלקה באותו גדוד, רס"ר (מיל׳) בנימין דסטאו נגוסה, בן 28, מבית שמש ורס"ל (מיל׳) ארז בן אפרים, בן 25, מרמת גן.
רב-סרן (במיל') יבגני זינרשיין (43) מזכרון יעקב, אב לשלושה ילדים, אשתו ספדה לו בכאב גדול, "זה לא נתפס. הייתה לנו חברות מדהימה, הוא דאג מאוד לי ולילדים, הם ממש היו כל עולמו. אני מהנדסת אופטיקה ופיזיקה, יבגני היה מהנדס מדעי המחשב. חברה הכירה בינינו בלימודים בטכניון, והקמנו בית מדהים".
"ליבגני היה ברור שחייבים לצאת למלחמה, זה הסבב השלישי שלו. הוא עלה עם הגדוד שלו ב-7 באוקטובר, ואז היה במילואים עד פברואר. אחר כך סבב שני, קיץ עד האביב, ואז מסוכות סבב שלישי שהיה אמור להסתיים בסוף החודש. הוא לא סיפר הרבה, ולא רצה לומר לנו כמה זה מסוכן. תמיד דאגתי לו כי בכל זאת, זו לבנון, והמלחמה לא ממש נגמרה".
רס"ר (במיל') בנימין דסטאו נגוסה (28) הוא החלל ה-17 מהעיר בית שמש, שנפל במלחמה הנוכחית. בעירייה פרסמו הודעת הספד: "עיריית בית שמש כואבת את אובדנה של המשפחה היקרה, מלווה ומחבקת אותה ברגעים קשים אלו. צוותי העירייה יעניקו למשפחה את כל התמיכה הנדרשת". הלווייתו תתקיים היום בשעה 15:00 בהר הרצל בירושלים.
רס"ל (במיל') ארז בן אפרים (25) מרמת גן הותיר אחריו הורים ושני אחים. ראש העיר רמת גן כרמל שאמה-הכהן ספד לו: "'אין לי כבר מילים', זה מה שעניתי הבוקר למי שבישרה לי שהעיר איבדה עוד פרח במלחמה הזו. רס"ל ארז בן אפרים הגיבור נפל בקרבות בלבנון. ארז, יליד ותושב רמת גן, בוגר תיכון שמעון בן צבי, עבד בתכנות בחברת 'כלל ביטוח'. שירת כלוחם בצנחנים. ארז הוא הבן הצעיר לגלית וירון, ואח לאהוד ואייל".
ראש העיר כתב עוד: "ארז האהוב היה הדבר היקר למשפחתו מכל. משפחתו מספרת שהיה ילד נדיר, מוכשר ויפה תואר. קשה לסכם במילים את הכישרון ואת סט היכולות של ארז ואת איכויותיו. משפחתו הוסיפה שלומר מלח הארץ, על ארז זה לא מספיק. רמת גן כולה משתתפת בצער הכבד של המשפחה, תחבק ותחזק אותם תמיד".
סרן (במיל') שגיא יעקב רובינשטיין (31) מלביא למד בישיבה אמית כפר גנים, פתח תקווה, ובמשך כל חייו היה עסוק בנתינה ובסיוע לכל דורש.
ראש הישיבה הרב ניצן ברגר ספד: "המורים והמחנכים שלימדו את שגיא הוכו בהלם למשמע הבשורה הקשה. לשגיא היה לב ענק. ההתנדבות, העזרה לזולת והאכפתיות שלו היו במרכז חייו. במשך שנים רבות הוא התנדב עם ילדים חולים באמצעות 'שמחה לילד', ותמיד שאף לתת, לתרום ולהאיר את העולם במעשים טובים. לב כולנו עם הוריו יורם ודליה ועם כל אוהביו. נזכור אותו ונחנך על טוב ליבו ותרומתו לכל מקום שבו היה".
ראש ישיבת ההסדר הגולן, הרב יואל מנוביץ', ספד לתלמידו: "שגיא הי"ד, כמה שזה קשה לומר את זה, היה מהפירות המתוקים והיפים ביותר של ישיבות ההסדר. הוא התלבט לאן להתגייס, אבל תמיד אמר 'מה שיגידו לי – אני הולך'. הייתה בו קשיחות מהולה בצניעות, 'קוליות' טבעית. יצא למסלול מ"כים, הציעו לו קצונה, אבל הוא חזר ל'של"ת קצינים' בישיבה – ללמוד תורה לפני שחוזרים לפיקוד בצבא, מה שבונה את האדם, ובכך הוא נעשה מפקד טוב יותר. הוא חזר לגדוד, שירת כמפקד בצנחנים, סיים כסמ"פ וחזר ללמוד עוד בישיבה. אחר כך הוא התחתן עם טל והם הקימו יחד בית מתוק, מלא ערכים ותחושת שליחות".
"שגיא היה מגדלור של עשייה וערכים. בכל צומת בחייו חיפש איך לתרום לעם ישראל – לא מתוך חיפוש תהילה, אלא מתוך אחריות אמיתית. הוא היה מתקשה כארז כשיצא לקרב, אבל מתעדן כתולעת כשישב ללמוד תורה. זה מה שעשה אותו לא רק לוחם ומפקד מצוין, אלא גם אדם גדול באמת".
ההורים דליה ויורם רובינשטיין פרסמו: "בצער רב וביגון אנו מודיעים על נפילתו של בננו שגיא בקרב בדרום לבנון". רובינשטיין הותיר אחריו גם אח תאום, רועי.
ראש העיר פתח תקווה רמי גרינברג ספד גם הוא לרובינשטיין, שהוריו מתגוררים בשכונת הדר גנים. לדבריו, "שגיא מצטרף למאות הגיבורים והגיבורות ששילמו בחייהם למענינו, למען ביטחון מדינת ישראל. אנו משתתפים בצערה הכבד של המשפחה ונסייע ככל שיידרש".
על פי תחקיר ראשוני של צה"ל, לוחמים מחטיבה 226 יצאו לסרוק אמצעי לחימה ותשתיות של חיזבאללה בשמורת לבונה סמוך לגבול בגזרה המערבית. עם כניסתם למתחם תת-קרקעי, שבו היו אמצעי לחימה ופירים נוספים, התרחש פיצוץ והמתחם קרס.
בצה"ל נבדקת האפשרות שמדובר בתאונה מבצעית, כלומר שמדובר באמל"ח צה"לי שהתפוצץ. הסיכויים לכך גבוהים אולם התחקיר עדיין נמשך. כוחות חילוץ והצלה של פיקוד העורף פעלו במשך שעות ארוכות לחילוץ הלוחמים, שנלכדו מתחת לאדמה במשך שעות ארוכות.
צה"ל התיר במוצאי שבת לפרסם שמו של חלל נוסף: סרן אברהם בן פינחס, בן 24 מחרשה, מפקד מחלקה בגדוד 46 של עוצבת עקבות הברזל, שנפל בקרב בדרום רצועת עזה. בן פינחס הותיר אחריו הורים ותשעה אחים ואחיות. אחות נוספת, אפרת, נספתה בתאונת דרכים לפני כארבע שנים. לפני המלחמה הוענק לו אות מצטיין מופת פלוגתי.