
בצה"ל החלו בתהליך רכש והצטיידות של מערכות "רואה יורה" מתוצרת רפא"ל, עבור זירה חדשה שבה לא נעשה עד כה שימוש במערכת זו - יהודה ושומרון, כך מדווח הבוקר (ראשון) הכתב דורון קדוש בגלי צה"ל.
מערכות "רואה יורה" מורכבות ממגדל תצפית, ומערכת ירי שנשלטת מרחוק בידי התצפיתניות - ויכולה לפתוח באש על מחבלים שמתקרבים לגדר.
על פי הדיווח, המערכת נמצאת בשימוש צה"ל כבר שנים רבות, אך מאז שנת 2008 היא הוצבה רק בעוטף עזה. ב-7 באוקטובר, המערכות האלה פעלו באופן חלקי בלבד: רובן הושבתו ושותקו על ידי חמאס כבר בתחילת המתקפה, באמצעות רחפני תקיפה, וכך לא היו אפקטיביות בבלימת המחבלים שפשטו על העוטף. מערכות בודדות שבתחילת המתקפה לא הושבתו - וביצעו ירי שחיסל עשרות מחבלים.
המערכות עבור זירת יו"ש כבר נמצאות בתהליכי ייצור, ובשלב הראשון בצה"ל יתעדפו תחילה נקודות שמוגדרות מאוימות יותר - ובהמשך הכוונה היא להרחיב את הפריסה.
התצפיתניות של יחידה 636, יחידת האיסוף של אוגדת איו"ש, יוסמכו להפעיל את המערכות ולבצע ירי מרחוק לעבר מחבלים במקרה הצורך.