הרשות הפלסטינית ניסתה להעליל על ישראלים השחתה של הגן הלאומי שומרון העתיקה (סבסטיה), הסמוך לשכם, באמצעות ריסוס כתובות גרפיטי בעברית, דוגמת "רג חמאס" (הטעות במקור).
הכתובות רוססו על אבנים ומגדלים מהתקופה ההרודיאנית, ככל הנראה בניסיון להפליל את היהודים תוך פגיעה באתר ארכיאולוגי בעל חשיבות היסטורית עולמית. העלילה הופצה בקבוצות ערביות ברשתות החברתיות, שם שותפו סרטונים ותמונות של הגרפיטי לצד האשמות כלפי ישראל.
בתמונות אף נראה ניסיון לקשור את המעשה לנושא החטופים, עם שימוש במודעה ישראלית שעליה מופיעים פרצופים רבים, אך בדיקה העלתה שמדובר במודעה של ועידת מרכז הבנייה הישראלי באילת, ולא בפרסום הקשור למטה החטופים.
הגרפולוג שמואל ברנדוין, בעל ניסיון רב בפענוח כתבי יד ובחינת זיופים, קבע כי הכתובות נכתבו על ידי אדם שאינו דובר עברית כשפת אם.
בחוות דעתו ציין ברנדוין כי המבנה הגרפי של האותיות שגוי באופן בסיסי, לרבות עיצוב לא תקין של האותיות "א" ו-"מ" ושימוש בזוויות וצורות שאינן אופייניות לכתיבה בעברית. כמו כן, ציור מגן דוד באתר נעשה באופן לא סימטרי וללא הבנה בסיסית של מבנה הסמל. ברנדוין הדגיש: "יש יסוד גבוה להניח שלא מדובר בכותב עברית ולא במשרטט יהודי".
יוסי דגן, ראש המועצה האזורית שומרון, הגיב בחריפות: "מדובר באירוע חמור ביותר – גם ניסיון הפללה אנטישמי וגם פגיעה באתר ארכיאולוגי שהוא אבן דרך במורשת היהודית והעולמית. הרשות הפלסטינית ממשיכה את מאבקה בהיסטוריה היהודית באמצעות עלילות שקריות והרס מכוון של אתרים היסטוריים. נדרוש מהממשלה לפעול בנחישות נגד הפורעים ולחזק את אחיזתנו בשומרון העתיקה, שהיא לב המורשת של העם היהודי".
משה גוטמן, יו"ר קואליציית 'שומרים על הנצח', הוסיף: "השחתת האתר הארכיאולוגי על ידי הפלסטינים יחד עם ניסיון הפללה שקוף ומזוייף הם עליית מדרגה במאבק הפלסטיני נגד ישראל. מדובר בפיגוע מורשת. נדרשת פעולה נחושה להגן על המקום ולמנוע את המשך ההרס".