
אוטובוס של אזרחים ישראלים ועליו 22 חסידי ברסלב, נכנס הלילה (רביעי) ללא אישור וללא תיאום לקבר יוסף בעיר שכם.
במהלך שהותם במקום בוצע ירי על ידי מחבלים לעבר האוטובוס. כוח צה"ל נכנס למקום כדי לסייע בפינוי האזרחים מהאזור. הנהג נפצע באורח קל מהירי וטופל בידי כוח צבאי שהגיע למקום. בצה"ל חוקרים את התקרית.
במשטרה עדכנו כי 19 ישראלים (7 מתוכם קטינים) ונהג האוטובוס נעצרו לחקירה.
דובר צה"ל מסר "במהלך הלילה אוטובוס ובו אזרחים ישראלים נכנס ללא תיאום למתחם קבר יוסף בעיר שכם שבחטיבת שומרון. במהלך יציאת האוטובוס ממרחב שכם, לאחר הורדת האזרחים במתחם הקבר, מחבלים ירו לעבר האוטובוס. כתוצאה מהירי, נהג האוטובוס נפצע באורח קל וטופל על ידי כוח צה"ל".
"עם קבלת הדיווח על כניסת האזרחים לשכם, כוחות צה"ל נכנסו למתחם במטרה לחלץ אותם, כלל האזרחים פונו מהמרחב. כלל האזרחים הועברו להמשך תחקור משטרת ישראל. נדגיש כי כניסה של אזרחים ישראלים לשטחי A מסוכנת ואסורה על פי החוק".
ראש מועצה אזורית שומרון יוסי דגן אמר: "פעם שניה בחודש אחד כניסה לא מתואמת, זו חרפה ומי שמעודד את הדברים הללו מסכן חיי אדם ללא בושה. מי שמארגנים את הדברים הללו הם אנשים מחוץ להתיישבות, שאין להם הבנה של האיזור. זה מעשה חמור שמסכן גם את חיי החיילים, וגם מסכן את חיי הנכנסים. מועצה אזורית שומרון מארגנת כניסות מתואמות לקבר יוסף מדי חודש, בליווי ואישור צה"ל, אלפים נכנסים להתפלל בקבר מדי חודש, אין שום סיבה לכניסה המיותרת הזו. ויש לעצור את ההתנהלות הזו מייד!".
"הירי לעבר אנשים שבסה"כ מבקשים להתפלל, הוא הוכחה נוספת למה שאנחנו אומרים וזועקים כבר עשרות שנים. הרשות הפלסטינית היא רשות טרוריסטית לכל דבר, שוב היא מוכיחה את הרצחנות שלה, צריך לגדוע את הרשות הפלסטינית, הדבר היחיד שיש לעשות מול המחבלים הברברים של הפתח והחמאס הוא להפעיל נגדם את ידו הקשה של צה"ל".
לפני שבוע ירו מחבלים לעבר מכונית של שלושה חסידי ברסלב שנכנסו לקבר יוסף ללא תיאום, ופצעו אותם באורח קל.
השלושה נמלטו עם הרכב שניזוק ונסעו לבית החולים הדסה הר הצופים שם קיבלו טיפול רפואי.
דובר צה"ל טען כי הרכב "פרץ מחסום ונכנס בניגוד לחוק לתוך העיר שכם. הרכב יצא מהעיר ויושביו התפנו עצמאית לבדיקה רפואית. המקרה יתוחקר. השלושה מעוכבים לחקירה על ידי משטרת ישראל. נזכיר כי הכניסה לשטחי A מסוכנת ואסורה לישראלים לפי חוק".