הרצי הלוי
הרצי הלויצילום: דובר צה"ל

תחקירי מחדלי ה-7 באוקטובר בצבא: למרות שמבקר צה"ל וחבר פורום המטה הכללי, תא"ל עופר שריג, ביקש להשתתף בהצגת התחקירים לרמטכ"ל מתוקף תפקידו, בלשכת הרמטכ"ל החליטו שלא לאפשר לו להיכנס לחדר הצגת התחקירים, כך מדווח הבוקר (שני) העיתון "ישראל היום".

בכירים במערכת הביטחון טוענים כי ההחלטה נובעת מהעובדה שהוא נחשב לעומתי ובעל דעה שונה. "הוא לא נוח להם, ולכן לא אישרו לו להגיע".

על פי הדיווח, בצבא טענו כי הצגת התחקירים התבצעה בפורום מצומצם יחסית, בין היתר כדי לאפשר למושאי התחקור להרגיש בנוח ולדבר בפתיחות ובחופשיות. עוד נטען כי מבקר צה"ל חשוף לתחקירים שמוצגים בגופים עצמם, גם אם אינו נוכח בהצגתם לרמטכ"ל.

גורמים צבאיים הוסיפו כי מאחר שמבקר צה"ל אינו צד בתחקיר, הוא לא משתתף בדיוני הצגת התחקירים, וכי כשיסוכמו התחקירים ויוצגו לפורומי מפקדים בכירים בצבא, המבקר ינכח גם בהם.

מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "צה"ל נמצא בעיצומו של הליך התחקור המבצעי של אירועי 7 באוקטובר ומה שקדם להם. התחקירים מתבצעים בימים אלו, וכשיסוכמו יוצגו בשקיפות לציבור. מתוקף תפקידו מבקר צה"ל אמון על ביקורת בתחומים שבהם צה"ל פועל, לצד גורמי ביקורת נוספים דוגמת מבקר מערכת הביטחון ומבקר המדינה. למבקר צה"ל יש גישה לכלל המידע והחומרים הרלוונטיים בנושא".