
שר החינוך יואב קיש השיק היום (ראשון) את המוקד החדש של משרד החינוך "קול לכולם" - מוקד טלפוני ייעודי למניעת דחייה חברתית וחרם.
המוקד יספק מענה מקצועי ורגיש, יציע תמיכה לתלמידים, הורים ואנשי חינוך, ויהווה רשת ביטחון עבור כל פונה. המוקד מאויש על ידי מומחי השירות הפסיכולוגי-ייעוצי של משרד החינוך.
המוקד יופעל על ידי אנשי מקצוע מהשירות הפסיכולוגי-ייעוצי של משרד החינוך. במקרים רלוונטיים, יועבר הטיפול לצוותים החינוכיים בליווי אישי ומקצועי, תוך שיתוף פעולה עם גורמים רלוונטיים בבתי הספר ובמחוזות.
בנוסף, התכנית כוללת הרצאות להורים בעברית ובערבית, המעניקות כלים לקידום מיומנויות חברתיות ולמניעת דחייה חברתית בהתאם לשלבי הגיל השונים.
קיש אמר: "היום אנחנו עושים צעד משמעותי במאבק בתופעת החרמות והדחייה החברתית במערכת החינוך. זהו נושא שאני רואה בו חשיבות עליונה - לא עוד תלמיד שמרגיש בודד, לא עוד ילדה שחוששת להגיע לבית הספר. המוקד החדש הוא עוד נדבך ביצירת סביבה חינוכית בטוחה ותומכת, שבה כל תלמיד ותלמידה מרגישים שייכים ומוגנים".
"אני מבקש להודות לאנשי החינוך והתלמידים שמאירים זרקור על התופעה המצערת הזו ופועלים יום יום למיגורה, וכן לחברי הכנסת אביחי בוארון וקטי שטרית על מחויבותם העמוקה לנושא. המסר שלנו ברור - אתם לא לבד, זו לא בושה לבקש עזרה, ואנחנו פה איתכם ובשבילכם במספר 6312*".
יוני צ׳ונה, מנכ"ל אקדמיית מצמיחים, הארגון להתמודדות עם חרם ואלימות בבתי הספר: "כארגון שעובד 20 שנה בבתי ספר בכל רחבי הארץ, אנו רואים עלייה של עשרות אחוזים בתופעות האלימות והחרמות. אנחנו מברכים את שר החינוך על היוזמה החיונית בימים אלו, יחד עם זאת, אנו קוראים להרחיב את ההסתכלות ולהבין שתופעות החרם והדחייה החברתית הן תופעות קצה שמעידות על נורמות חברתיות שפוגעות בכלל ילדי הכיתה. מחקרים מוכיחים כי רק על ידי שינוי השיח והנורמות המקובלות בכיתות, וכן על ידי הכשרה מעשית לצוות החינוכי, שעמוס במשימות רבות וזקוק לכלים פרקטיים למניעה וטיפול בחרמות, ניתן להתמודד באופן אפקטיבי עם תופעות אלו".