מצרכים:

לכדורי האורז:

1 כוס אורז מבושל

ביצה אחת

5-6 עלי בזיליקום קצוצים

חצי כפית מלח

פרוסת גבינה צהובה

פרוסת גבינת מוצרלה או פרמזן

ביצה נוספת וטיפת פירורי פנקו לציפוי

שמן לטיגון עמוק

לרוטב:

2 עגבניות חתוכות גס

כף מחית עגבניות (מומלץ מוטי/אוסם)

כפית אבקת שום

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

עלי בזיליקום טריים ופסטו לקישוט

פרמזן מגורד (לא חובה)

אופן ההכנה:

הכנת כדורי הארנצ'יני:

ערבבו בקערה את האורז עם הביצה, בזיליקום טרי, מלח, וחתיכות הגבינות.

צרו כדורים בגודל כדור פינג פונג.

טבלו כל כדור בביצה ולאחר מכן בפירורי פנקו לציפוי אחיד.

טגנו בשמן עמוק שחומם מראש עד להזהבה יפה.

הכנת הרוטב:

חממו מעט שמן זית במחבת על חום גבוה.

הוסיפו את העגבניות החתוכות ובשלו כ-5 דקות תוך ערבוב.

הוסיפו את עלי הבזיליקום, מחית העגבניות, המלח והשום.

צמצמו את הרוטב עד לקבלת מרקם חלק וסמיך.

הגשה:

הניחו את כדורי הארנצ'יני על צלחת מעל שכבת רוטב עגבניות.

קשטו בעלי בזיליקום טריים ופזרו מעל פרמזן מגורד בנדיבות.