
עורכת הדין מורן גז, לשעבר הממונה על התיקים הביטחוניים בפרקליטות מחוז דרום, קוראת לדון למוות את כל המחבלים שהשתתפו בטבח בשבעה באוקטובר.
"ככל שמשתהים עם הגשת כתבי האישום זה פועל לרעתנו בעיקר בדעת הקהל העולמית. הכל תלוי ביועצת המשפטית לממשלה ובפרקליט המדינה", אמר גז בראיון לכאן רשת ב'.
גז הייתה חלק מצוות 0710, שמטפל בהכנת כתבי האישום למחבלים שלקחו חלק בשבת השחורה. לדבריה, הגשת כתבי האישום מתמהמהת משום ש"מתעסקים יותר בבעיות המשפטיות מאשר בלבצע תיקוני חקיקה מהירים שיביאו לפתרון". זאת, כאשר לטענתה "החקירה לא תסתיים לעולם כשכוחות צה"ל שם".
גז תיארה כי מתקיימת התדיינות משפטית בה הדרג המדיני מעורב במידה "קטנה מאוד" וכי נמצאו כמה עבירות שניתן להגיש בגינן כתבי אישום שעונשן מוות.
לטענתה "יש אנשים במערכת בדרגים הגבוהים שחושבים כי הגשת כתב אישום כעת עם עונש מוות יכולה לפגוע בחטופים כי אז יוציאו אותם להורג משום שזה זה הדין שאנחנו מייחלים לו כאן". את טענה זו שמעה מ"דרגים גבוהים בפקלריטות ומעליהם".
כחלק מכך, הבכירה לשעבר בפרקליטות הדגישה כי בזמן שהצוות שאמון על הגשת כתבי האישום דן בעבירות בגינן הם יוגשו, "יש שאמרו חד משמעית שאם הכיוון זה לא מוות, הם לא יהיו חלק מניהול התיק".