מחבלי דאע"ש
מחבלי דאע"שצילום: רויטרס

כתב אישום הוגש היום (חמישי) נגד נער בן 16 תושב היישוב הבדואי אום בטין שתכנן להצטרף לדאע"ש והחל להכין מטענים לטובת פעילות טרור.

החשוד נעצר בפעילות משותפת של שירות הביטחון הכללי ומחוז דרום במשטרת ישראל בסוף שנת 2024, בחשד לביצוע עבירות ביטחון בהשראת ארגוני טרור.

במסגרת חקירתו עלה כי הוא מזדהה ותומך בארגון המדינה האסלאמית (דאע"ש), וכי עסק רבות בתכני הארגון ובאידיאולוגיה הקיצונית של הארגון. החקירה חשפה כי הוא תכנן להצטרף לדאע"ש, מחוץ למדינה, ולחילופין חשב על הקמת חוליה צבאית בתוך ישראל אשר תבצע פיגועים נגד יהודים.

עוד עלה כי החשוד ביצע פעולות לטובת הכנת חומרי נפץ וייצור מטענים, וזאת כחלק משלבי ההכנה לקראת הצטרפותו לארגון הטרור. כמו כן, אותרו ברשותו מסמכים רבים העוסקים בהדרכת ואופן הכנת חומרי נפץ ומטענים לפעילות טרור.

בתום החקירה, הוגש היום כאמור כתב אישום נגדו על ידי פרקליטות מחוז דרום בגין עבירות ביטחוניות.

"שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל ימשיכו לפעול בנחישות לאיתור ומניעה של פעילות טרור, וינקטו באמצעים העומדים לרשותם על מנת לסכל כל פעילות המסכנת את ביטחון מדינת ישראל".