חבר הכנסת משה סעדה (הליכוד) התראיין לערוץ 7 והתייחס לעסקת החטופים שישראל חתמה עם חמאס.
בראיון הביע סעדה את רגשותיו המעורבים נוכח השיבה של בני הערובה לביתם לצד הביקורת החריפה על שחרור המחבלים.
"צפיתי כמו כל עם ישראל בטלוויזיה, ואני אומר – אי אפשר היה לעצור את הדמעות. לראות אמא מחבקת את הילדה שלה אחרי תקופה כל כך קשה במקום כל כך אכזר, קר ומנוכר", אמר סעדה. "אני חושב שהחברה הישראלית כולה דמעה, התרגשה, וגם התפללה להשבת כל הבנים והבנות הביתה. אבל לצד זה, היה כאב אדיר לדעת שרוצחים שיושבים בכלא על כמה מאסרי עולם משתחררים".
סעדה שיתף תחושת כאב אישית כשקיבל שיחת טלפון מחברו לפלוגה, אליהו אסולין, שאיבד את בתו בפיגוע. "הוא התקשר לומר לי, 'משה, מה זה? האנשים הנתעבים האלה משתחררים לחירות. זה חוסר צדק ולכן העסקה מסוכנת למדינת ישראל'".
כשנשאל אם היה מצביע בעד העסקה לו היה שר בממשלה, השיב סעדה בנחרצות: "ממש נגד. העסקה הזאת כושלת, מופקרת ומסוכנת ביחס לעתיד של מדינת ישראל ושל החטופים האחרים".
סעדה מתח ביקורת על האופן שבו ניהלה הממשלה את המו"מ מול חמאס. "יש לנו מנופים משמעותיים כמו מעבר רפיח והחזרת תושבי צפון הרצועה לביתם. היינו צריכים להשתמש בהם ולא עשינו זאת". לדבריו, היה ניתן ללחוץ על חמאס באופן שונה. "הטעות שלנו הייתה בכך שלא המשכנו את הלחץ כפי שעשינו בג'באליה".
סעדה שיבח את הפעולה הצבאית בג'באליה. "אני חושב שהמתקפה בג'באליה הייתה אחת המוצלחות ביותר של צה"ל. 93 אלף תושבים עזבו את בתיהם, 2,000 מחבלים נהרגו, ו-1,750 מחבלים נעצרו. אם היינו ממשיכים באותו קו, חמאס היה נכנע ומחזיר לנו החטופים. לצערי לא עשינו זאת".
סעדה התייחס לביקורתו על תהליך קבלת ההחלטות בממשלה ועל ידי השרים החרדים. "בחלק מההסכמים מדובר על כך שחלק מהרוצחים ישוחררו ליהודה ושומרון ואפילו יחזרו לעזה תוך שלוש שנים. מי מפקח על זה? מי אחראי שהחיילים לא ייפגעו בנסיגה? זה שאלות שצריכות להישאל".
לדבריו, חלק מהשרים החרדים לא התנהלו באופן אחראי. "השאירו פתקים והלכו. זה לא אחראי ולא מקצועי. אני בטוח שהאמירה של כאבה להם כי שמתי להם תמונת מראה"
כשנשאל על המשך המלחמה, סיכם סעדה: "הדרך היחידה להשיב את כל החטופים היא באמצעות חזרה למלחמה ומצור מוחלט על כל עזה. זה מה שהשיב את החטופים כעת, וזה מה שישיב אותם בעתיד".

