
סטיב וויטקוף, שליח נשיא ארה"ב טראמפ למזרח התיכון התייחס בראיון לרשת פוקס ניוז לתפקיד ממשל טראמפ בסגירת עסקת החזרת החטופים ושחרור המחבלים הרוצחים.
וויטקוף שיתף "שכנעתי את הצדדים לסגור את העסקה בכך שאמרתי להם שטראמפ מצפה לאמת. אנחנו לא עסקנו במתמטיקה של העסקה, כמה אסירים ישתחררו עבור כל חטוף – זה נסגר כבר במאי תחת ממשל ביידן. התפקיד שלנו היה לזרז את התהליך".
וויטקוף הדגיש כי השיח על נורמליזציה של היחסים בין ישראל למדינות האזור הוא תחילת הסוף של המלחמה ומשמעותו שכל האזור יהיה בר-מימון. "לא תהיה דאגה יותר מירי טילים של החות'ים או חיזבאללה. תנאי לנורמליזציה היה הפסקת אש, ואת זה השגנו. לדעתי, כל המדינות באזור על הפרק".
בנוגע לסיכויים שהפסקת האש תחזיק מעמד, ציין וויטקוף: "יישום הסכם הפסקת האש יהיה כנראה יותר קשה מסגירת העסקה. אני אגיע לישראל בקרוב, כי אהיה חלק מצוות פיקוח במסדרון נצרים שיוודא שחמושים לא עוברים צפונה. אם יישום ההסכם יעבוד, נוכל לעבור לשלב השני של העסקה שיאפשר החזרת גופות רבות. זה מה שטראמפ רוצה וזה מה שנדאג שיקרה".