
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ שוחח בשבוע שעבר עם ראש ממשלת דנמרק מדה פרדריקסן, שיחה שהוגדרה על ידי בכירים באירופה כ'שיחה איומה'.
השיחה בין השניים נערכה לפני השבעת טראמפ לנשיא בה הוא חזר על דרישתו להעביר את גרינלנד, האי הגדול בעולם, לידיה של ארה"ב.
חמישה בכירים באירופה אמרו לעיתון פייננשל טיימס כי השיחה הייתה "איומה". אחד הבכירים אמר: "הוא היה תקיף מאוד - זו הייתה מקלחת קרה. לפני כן היה קשה לקחת את האיומים שלו ברצינות - אבל אני חושב שזה רציני ועלול להיות מסוכן מאוד".
בכיר נוסף אמר - "הכוונה מאוד ברורה. הם רוצים את זה (גרינלנד) - הדנים נמצאים עכשיו במצב של משבר".
"השיחה עם טראמפ הייתה קשה מאוד בה טראמפ איים בצעדים ספציפיים נגד דנמרק כמו הטלת מיסים באופן ממוקד", אמר בכיר נוסף.
בעבר טראמפ הסביר את רצונו לשלוט באי העשיר בנפט וגז ואמר כי ארה"ב זקוקה לגרינלנד למען "ביטחונה הכלכלי".
פרדריקסן הגיבה בזמנו לטראמפ והבהירה כי "גרינלנד אינה למכירה - גרינלנד שייכת לגרינלנדים".
דנמרק שולטת מאז שנת 1979 בכל הקשור למדיניות החוץ והביטחון של גרינלנד - אך בשאר התחומים, גרינלנד מחזיקה בשלטון עצמי כאוטונומיה.