שר האוצר בצלאל סמוטריץ' שלח הבוקר (ראשון) מסר תמיכה לראש הממשלה בנימין נתניהו, לקראת פגישתו בוושינגטון עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ.
סמוטריץ' הדגיש את חשיבות הפגישה ואת האתגרים הניצבים בפני ישראל. "אדוני ראש הממשלה, אני שולח לך ברכת הדרך עם צאתך לפגישה החשובה כל כך עם נשיא ארצות הברית, אוהב ישראל, דונלד טראמפ", פתח סמוטריץ' את דבריו.
הוא הדגיש את הנושאים שעל הפרק, כולל המלחמה בחמאס והחזרת החטופים: "הרבה מאוד עומד על הפרק – הניצחון המוחלט בעזה, השמדת חמאס והשבת כל חטופינו, ביצור ביטחוננו בכל הגבולות – בסוריה, בלבנון וכמובן מול ראש התמנון, המשטר האיראני והאיום הגרעיני. את הסכנה הזו חייבים להסיר".
הוא הוסיף גם את נושא החלת ריבונות ישראלית על יהודה ושומרון: "עלינו לחזק את אחיזתנו וריבונותנו בחבלי המולדת ביהודה ושומרון. יש לנו ארץ כל כך קטנה – ולכן, ראשית סור מרע: לא לוקחים את עזה ומכפילים פי 20 את האיום בלב ליבה של ארצנו. אנחנו מחזקים את האחיזה ומחילים ריבונות ביהודה ושומרון".
"מתוך עוצמה ומתוך חוזק – עושים שלום, כורתים בריתות ומחזקים את מעמדה של מדינת ישראל", אמר.
לסיום אמר: "אדוני ראש הממשלה, עם ישראל כולו מאחוריך. אלפי שנים, דורות רבים, מאות לוחמים שמסרו את נפשם למען הניצחון במלחמה הזו, המשפחות השכולות ואלפי פצועי צה”ל – כולם מצפים ממך לייצג את עמדתנו נאמנה. צא לשלום, ייצג אותנו בכבוד, ושוב בשלום ובעוצמה – עד הניצחון!".