יגאל ברנד, מנכ"ל ההנהגה העולמית של תנועת בית"ר וראש המחלקה לתרבות בעברית בהסתדרות הציונית העולמית, התארח בפודקאסט של עוזי ברוך בערוץ 7 ודיבר על חשיבות לימוד העברית בקהילות היהודיות בעולם.
"אנחנו אמונים על השפה העברית בתפוצות. פה בארץ פחות צריך להתעסק בנושא הזה אבל בעולם יש קשיים מאוד גדולים בקרב יהודים עם השפה. אני מבקר הרבה בקהילות יהודיות ומזדעדע לפעמים מהעובדה שלא יודעים אפילו מילה אחת בעברית. זאת אומרת יודעים את התפילה אבל שום מדבר מעבר לזה. אני חושב שעברית היא המשימה הנדרשת כדי לשמר את הקשר של צעיר וצעירה וגם מבוגרים יותר ליהדות, לציונות ולמדינת ישראל", אומר ברנד.
הוא מסביר כי "השימוש בשפה העברית והידיעה שלה הן משמעותיות. אם אתה מנותק לגמרי מהעברית אין מה שמחבר אותך לסידור התפילה, לקהילתיות ואולי גם למדינת ישראל. זה אתגר גדול בעיקר בקהילות שבהן אין נציגים ישראלים ואין מי שילמד עברית. אנחנו משקיעים בכך הרבה מאוד משאבים, הן בליווי של מורים והן בבניית תוכניות מותאמות. העברית משמרת את העם היהודי. זה מכנה משותף ובסיס חשוב".
לדעתו, עלייה היא לא הדרך היחידה להביע הזדהות עם ישראל. "יהודים בעולם יודעים שיש להם עוד בית. שאם חס וחלילה יקרה משהו, צרות כלכליות, אנטישמיות בלתי נסבלת, הם יכולים לבוא לכאן. לא מעט אנשים הרגישו את זה בשבעה באוקטובר ובאו לעזור לבית שלהם. אחרים ממש עלו. כל דבר שקורה בארץ ישראל משפיע על יהדות העולם, בכל רובד ובכל דרך אפשרית".
ברנד הוא גם לוחם מילואים בדרגת רס"ן, מ"פ פלס"ר (פלוגת סיור) בחטיבה 188, ונלחם בגזרות השונות במלחמה האחרונה. "אני חושב שמשהו קרה למנהיגות הצבאית שלנו. קודם כל הם היו בהלם מוחלט ובשוק מוחלט בשבעה באוקטובר. המערכת לא תפקדה. אפילו כשלה לחלוטין. לאחר מכן ראינו לחימה מאוד אגרסיבית נגד חמאס והגיעו לעסקה שבה הוחזרו למעלה ממאה חטופים".
לדעתו, מאז משהו השתנה, ולא לטובה. "משהו במסר, ברוח, שהגיעה מכיוון המטכ"ל ושר הביטחון, חזר לאחור למה שהיה לפני השבעה באוקטובר. אני חושב שזו טעות. הניצחון המוחלט היה בהישג יד אם היינו פועלים אחרת - צבאית ומדינית. כל יהודי שמח מאוד על כל חטופה וחטוף שחוזרים הביתה, אבל הדרך שהגענו אליה בחצי השנה האחרונה, שיטת הלחימה, הכל היה לא נכון. הסיוע ההומניטרי, העובדה שהאכלנו בעצם את סינוואר, זו טעות".
הוא קורא להנהגה להבין את המצב לאשורו ולשנות את מהלך החשיבה. "זו הארץ שלנו ואנחנו צריכים לשלוט עליה ולקחת אחריות. כשהם רוצחים אותנו אנחנו צריכים לקחת את השליטה. בעשורים האחרונים בנינו תזה שלא מתכתבת עם המציאות. אפשר לומר שעשינו טעויות ולתקן אותן. אנחנו צריכים להבין שהתפיסה הייתה שגויה ואם אנחנו משאירים שם איום - לא מנצחים".
לצד הביקורת על הלחימה בעזה, ברנד חושב שבלבנון, ישראל פעלה נכון. "אנחנו יצאנו למשימה להרחיק את חיזבאללה ולפרק את כל מתחמי הטרור שנמצאים על הגדר. לא חיסלנו את חיזבאללה, אבל אני חושב שהמהלכים שעשינו בלבנון הם מצוינים. פגענו בראש הנחש בנסראללה ובכל הנהגת הארגון ואין היום איום ישיר של מחבלים על יישובי הצפון".