שר הביטחון ישראל כ"ץ אומר הערב (חמישי) כי צה"ל יכין תוכנית מפורטת שתאפשר את יישום חזון הנשיא טראמפ להגירה של עזתים.
"הנחיתי את צה"ל להכין תכנית למתן אפשרות ליציאה מעזה, שתאפשר לכל תושב עזה שיהיה מעוניין בכך, לעזוב לכל מקום בעולם שיסכים לקבל אותו. אני מברך על תוכניתו הנועזת של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ שיכולה לאפשר לאוכלוסיה נרחבת בעזה לעזוב למקומות שונים בעולם. התכנית תכלול אפשרויות יציאה במעברי היבשה והסדרים מיוחדים ליציאה דרך הים ומהאוויר", אמר כ"ץ בתום הערכת מצב ביטחונית בנוגע ליציאתם מרצון של העזתים.
הוא ציין כי "מדינות כמו ספרד, אירלנד, נורבגיה ואחרות, שטוו האשמות עלילות שווא כלפי ישראל בשל פעילותה בעזה, מחוייבות לפי כל דין, לכל תושב עזתי להיכנס לשטחן. צביעותן תיחשף במידה ויסרבו לעשות זאת".
"החמאס השתמש בתושבי עזה כמגינים אנושיים ובנה תשתיות טרור בלב האוכלוסייה. כעת הוא מחזיק בהם כבני ערובה, סוחט מהם כספים תוך שימוש בסיוע ההומניטרי ומונע את יציאתם מעזה. יש לאפשר לתושבי עזה ליהנות מחופש יציאה והגירה כפי שנהוג בכל מקום בעולם", דברי שר הביטחון.