
היועצת המשפטית של הכנסת, עו"ד שגית אפיק, המכהנת גם כיועמ"שית ועדת האתיקה, סירבה לבקשת ארגון "בצלמו" לסגור את התלונה נגד ח"כ לשעבר צבי סוכות, שהוגשה בגין כניסתו לשדה תימן ללא אישור.
האירוע התרחש ביולי האחרון, לאחר מעצר לוחמים בבסיס שדה תימן. בעקבות המעצר, הגיעו לבסיס חברי כנסת, שרים ואזרחים רבים, ביניהם סוכות, שתועד נכנס לבסיס למרות השער הנעול. בעקבות זאת, חברת הכנסת נעמה לזימי הגישה נגדו תלונה לוועדת האתיקה.
מאז, הוועדה התכנסה ודנה בנושא אך לא קיבלה החלטה, ועיכוב ההכרעה מונע את התקדמות הוועדה בטיפול בתלונות נוספות. עם פרישתו של סוכות מהכנסת, פנה מנכ"ל ארגון "בצלמו", שי גליק, ליועמ"שית הכנסת בדרישה לגנוז את התלונה, בטענה כי ועדת האתיקה אינה מוסמכת לדון בתיקים הנוגעים למי שאינו מכהן עוד כחבר כנסת.
לטענת גליק, "בתקנון האתיקה לא מופיע שום סעיף בנושא, שכן ברור מאליו שאין לוועדת האתיקה כל סמכות כנגד מי שאיננו חבר כנסת ולכן על התלונה להיסגר מידית". לדבריו, פניות חוזרות לוועדה לא נענו, והוא טוען כי מדובר ב"רדיפה".
בתגובה, עו"ד אפיק דחתה את הבקשה, וציינה במכתב מפורט כי "לוועדה סמכות תמיד בכל עת כנגד פעילות של מי שהיה חבר כנסת, גם אם כעת איננו חבר כנסת", וזאת למרות שהנושא אינו מופיע במפורש בתקנון האתיקה. היא הוסיפה כי הוועדה פועלת "במקצועיות ואינה מפלה או רודפת דווקא את צבי סוכות".
גליק מסר בתגובה: "מדובר בעוול שזועק לשמיים ואכיפה בררנית על מלא. גם אם הוועדה תקבע שצבי סוכות עשה את העבירה החמורה ביותר, אין לה שום סמכות או כל אפשרות להעניש אותו. אותה יועמ"שית וועדה שבפניה מונחות כבר שנה תלונות של 50 משפחות שכולות נגד איימן עודה, אותה וועדה שסגרה את רוב התלונות נגד עופר כסיף בטענות שונות, בוחרת הפעם ללכת עד הסוף נגד מי שאיננו חבר כנסת – רק בגלל דעותיו הפוליטיות".
לדבריו, "מעולם לא דנה הוועדה בתלונות נגד חברי כנסת לשעבר, חוץ מהמקרה של צבי סוכות".