נעם פרידמן, צעיר בגיל 20 ותושב רבבה, מתארח באולפן ערוץ 7 לשיחה גלויית לב על ההתמודדות האישית שלו מגיל צעיר עם הפרעות אכילה.
ההתמודדות עצמה, הוא מספר, אמנם הלכה והתפתחה לאורך השנים אך היא מלווה אותו כבר מגיל צעיר ביותר. בגילאים מאוחרים יותר הוא הוצרך לטיפול של ממש. "הפרעת האכילה התפתחה בתקופת הקורונה. הייתי בכיתה י' בעקבות נטיית נפש כבחור רגיש וההתמודדות עם הצו הראשון והגיוס המתקרב לצה"ל, האימונים הקרביים לקראת הצבא, העיסוק בגוף ופיתוח שרירים. זה מה שגרם לי באופן אישי להתפרצות הפרעת האכילה, מה שאז הוגדר כ-OECD, עיסוק אובססיבי וכפייתי בפעילות גופנית, בתזונה בריאה ולפעמים היו גם צומות שהמשפחה לא ידעה עליהם".
הסתרת הצומות, הוא מספר, גם היא חלק מהפרעת האכילה. נועם הגיע עד לחוסר תפקוד, לכאבי ראש קשים ותחושה אישית שהוא זקוק לטיפול מקצועי. הוא אישפז את עצמו במרכז להפרעות אכילה בתל השומר, שם שהה כשלושה חודשים, "מקום שהצמיח וגידל אותי למרות כל הקשיים. הכרתי שם חברים, בהם גם מישהי בשם אביה רוני שלמרבה הצער נפטרה מאנורקסיה באמצע טיול בשווייץ ביום ההולדת שלי לפני מספר חודשים".
נועם רואה חשיבות בהעלאת המודעות להפרעות אכילה והשלכותיהן דווקא בהיות גבר דתי צעיר, מי שנדמה לכאורה שלא צפוי ללקות בהפרעות שכאלה. כיום הוא מתמודד עם OECD ואובחן באחרונה עם לקות תקשורת ואוטיזם בתפקוד גבוה. "חשוב לי להוריד את הסטיגמה, הבושה וההסתרה. זה לא משהו שבחרתי בו. קיבלתי את זה מבורא עולם כהתמודדות לחיים וכשליחות לקדם משהו בעולם הזה", הוא אומר כמי שהשתתף גם בכנס בכנסת בתחום זה.
עוד הוא מספר על ההתמודדות הקשה במיוחד עם הנטייה להסתיר את ההפרעה, בעיקר כאשר מדובר בהפרעת אכילה. העובדה שמדובר בלקות שאינה נראית לעין הופכת את ההתמודדות למורכבת יותר. קריאתו היא לסביבה לשים לב למתרחש אצל הנוער העוסק יותר בתחומים הנוגעים למראה ולדימוי באופן שמשפיע על הרגש והנפש, על התפקוד החברתי והאישי, בכל מגזר ובכל סוג אוכלוסיה ומעמד.
ברמה האישית היא מספר על מעורבות משפחתית רבה שעוטפת אותו ומודעת להתמודדות ומחזקת את היכולות שלו להגיע להישגים מול האתגרים שלפניו. המציאות החברתית הדתית, הוא מציין, לא מקלה כאשר הוא רואה את בני גילו חוזרים מהצבא, משדה המערכה כגיבורים בעוד הוא מתמודד בבית, "זו נקודה מאד קשה לי ברמה האישית. אנשים אומרים לי שאני נלחם וזה נכון, אבל לפעמים אני גם נופל".
באחרונה השתלב נועם בעבודה בכנסת, שם הוא מתמלל טקסטים מוועדות הכנסת ותקוותו היא להגיע לעבודה רחבה יותר בכנסת ובמקביל להגיע לבני נוער עם הרצאה שתספר את סיפור חייו, את התמודדותו וההצלחות שהוא מגיע אליהן כהוכחה שניתן לדלג מעל מכשולים מצד אחד ומהצד השני להפנות את תשומת ליבם של בני נוער לצורך לדבר על ההתמודדות, לא להסתיר, לדבר על אתגרי הנפש בעיקר בגיל ההתבגרות בו האישיות מתגבשת.
גם כיום ממשיך נועם במאמציו להגשים את חלומו להתגייס לצה"ל. מולו ניצבת בירוקרטיה לא מבוטלת אך הוא עדיין מאמין. חלומות נוספים נוגעים להמשך חייו, הקמת משפחה לצד העיסוק החברתי שהוא מקווה לקדם מול בני נוער ובכנסת.