
היחסים בין ארה"ב ואירופה ממשיכים להתערער. לאחר השיחה בין דונלד טראמפ ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין ביום רביעי, בה סיכמו על פתיחת משא ומתן לסיום המלחמה באוקראינה, מנהיגי מדינות אירופה פרסמו הצהרה משותפת בה טענו כי הם חייבים להיות חלק מכל משא ומתן והסכם אפשרי על גורלה של אוקראינה.
"רק הסכם הוגן עם ערבויות ביטחוניות יבטיח שלום בר קיימא. המטרות המשותפות שלנו צריכות להיות להציב את אוקראינה בעמדת כוח. אוקראינה ואירופה חייבות להיות חלק מכל משא ומתן. צריך לספק לאוקראינה ערבויות ביטחוניות חזקות. שלום צודק ובר קיימא באוקראינה הוא תנאי הכרחי לביטחון טרנס-אטלנטי חזק", נמסר בהצהרת שבע מדינות אירופה יחד עם הנציבות האירופית.
ההצהרה נמסרה לאחר פגישת שרי חוץ של מדינות אירופה בפריז. בין היתר חתומים על ההצהרה מנהיגי גרמניה, צרפת, בריטניה איטליה, ספרד, פולין ואוקראינה.
שר החוץ הצרפתי, ז'אן-נואל ברוט, אמר כי "לא יהיה שלום צודק ומתמשך באוקראינה ללא השתתפותם של האירופים".
במקביל, שר ההגנה האמריקני, פיט הגסת', אמר כי ארה"ב כבר אינה מתרכזת בביטחון אירופה וכי מדינות אירופה יצטרכו להבטיח את ביטחונה של אוקראינה בעתיד.
בפגישה עם שרי ההגנה האירופיים בבריסל, אמר הגסת' כי "אני נמצא כאן היום כדי לומר באופן ישיר וחד משמעי כי מציאות אסטרטגית חדשה מונעת מארצות הברית של אמריקה להיות ממוקדת בעיקר בביטחון של אירופה".
הגסת' גם אמר כי ארה"ב מעבירה את סדרי העדיפויות הצבאיים שלה להגנה על עצמה והרתעת סין.