
בארגון נפגעי הטרור - אלמגור פנו לקבינט המדיני-ביטחוני בדרישה לחשב מחדש את אופן ביצוע העסקה עם חמאס, בטענה שהתמונות המשודרות של מחבלים משתחררים מחזקות את הטרור הפלסטיני.
סא"ל (מיל') מאיר אינדור, יו"ר אלמגור, הזהיר כי "התמונות והשידורים של מחבלים משתחררים הופכים אצל הפלסטינים לתמונות ניצחון, שייגרמו לגיוס צעירים נוספים לשורות הטרור, מתוך ידיעה שבמוקדם או במאוחר ישוחררו מבתי הכלא".
בארגון מתנגדים להטסת מחבלים ששוחררו אל מדינות ערביות ואל אירופה, מחשש שימשיכו לעסוק בטרור מחוץ לגבולות ישראל.
משה הר מלך, אב שכול שבנו שולי הי"ד נרצח על ידי מחבל ששוחרר בעסקת שליט, ציין כי המחבל המשוחרר הגיע לירדן – ומשם המשיך בפעילות טרור. "מניסיוננו העצוב, המחבלים שמשוחררים למדינות זרות ממשיכים לנהל טרור משם, בעוד ידיהם של כוחות הביטחון הישראלים קצרה לפעול באותן מדינות עוינות", הזהיר הר מלך. לדבריו, מי שרצח את בנו המשיך לפקד על חוליית הטרור שרצחה את מלאכי רוזנפלד.
משפחות שיקיריהן נרצחו על ידי מחבלים ששוחררו טוענות כי לא קיבלו את רשימת המשוחררים מראש, ולא יכלו לערער על כך, בעקבות קביעת בג"ץ שאין להן זכות עמידה בעתירה בנושא.
בארגון אלמגור הביעו זעם על החלטת מערכת המשפט: "לא נשכח ולא נסלח למערכת המשפט, שלא איפשרה למשפחות השכולות ולנפגעי הטרור אפילו את יומם בבית המשפט, כפי שהיה נהוג בעבר. כך הרוצחים יוצאים לחופש – בעוד יקירינו מונחים מתחת למצבות". "למי יש זכות עמידה בבג"ץ?" הוסיפו באלמגור. "לא למשפחות השכולות, אלא לארגונים המייצגים מחבלים, שנכנסים לבג"ץ מדי יום".