
החזאים מכינים אותנו לימים חורפיים וקרים במיוחד. ד"ר אסנת רזיאל, מומחית לטיפול תרופתי והוליסטי מאסיא מדיקל שבאסותא, מסבירה בשיחה עם ערוץ 7 על השפעות מזג אוויר שכזה על הגוף ועל דרכי ההתמודדות.
"צפוי לפקוד אותנו מזג אוויר חורפי במיוחד עם ירידה משמעותית בטמפרטורות ושלג בהרים הגבוהים. התנאים הללו יכולים להוות אתגר מאוד לבריאות גוף, לתזונה ולשגרת האימונים שלנו", פותחת ד"ר רזיאל.
אחד החששות הוא פגיעה היפותרמית המחייבת שמירה על חום הגוף. לשם כך היא "ממליצה ללבוש לבוש חם במספר שכבות, שיהיו בדים שיבודדו אותנו מהטמפרטורות הנמוכות, צמר, פליז, בגדים תרמיים וכו. לכסות את הראש, הידיים והרגליים כי קצות הגוף נוטים להתקרר הרבה יותר".
כמו כן היא מציינת את חשיבות שמירת חום הבית וההקפדה לייבש בגדים אם נרטבים בחוץ. "כשיוצאים החוצה ניתן לחוות שלג או קרח, ולכן אני מזהירה לא להחליק, לשמור על שיווי משקל", אומרת ד"ר רזיאל וממשיכה לעבר התזונה המתאימה.
"כשקר לנו הגוף עובד קשה מאוד לשמירת הטמפרטורה התקינה שלו, ולכן הוא דורש יותר דלק ואנחנו צריכים לתת לו מזון שיזין אותו וישמור על חום ואנרגיה טובה. אני ממליצה על מרקים חמים, דגנים מלאים כמו קוואקר, קינואה, אורז מלא וכוסמת, שנותנים לנו פחמימות מורכבות שנותנות הרבה אנרגיה לאורך זמן, שומנים בריאים כמו אבוקדו שקדים ואגוזים, חלבונים איכותיים כמו ביצים דגים עוף וכו' ושתייה חמה כמו תה צמחים, קקאו טבעי וגם הרבה מים, כי ניתן להתייבש גם כשאנחנו בקור כי הנטייה היא לשתות פחות".
עוד חשוב לשמור על שגרת אימונים גופניים, וד"ר רזיאל מציינת את הקושי לשמור על שגרת אימון בחוץ במזג אוויר שכזה, ולכן אם מדובר ב"מי שמתעקש לצאת לקור המקפיא, אז להתלבש טוב, לעשות יותר זמן חימום של הגוף ולהקשיב לגוף. זה לא צריך להיות האימון הכי קשה".
ולמתאמנים בבית ממליצה רזיאל על אימוני פנים במכון כושר או בבית, יוגה פילאטיס מתיחות וכו' "העיקר לשמור על שגרה של אימונים".
ומה על אותם מאיתנו שבוחרים לצאת אל השלג בלבוש קייצי ואפילו להתפלש בו, וכדי להוסיף בוחרים לעשות זאת בבגד ים, אולי למען התיעוד המצולם? "איתם אי אפשר לעשות כלום, אלא רק להסתכל עליהם ולעשות להם נו נו נו...", היא אומרת ומדגישה כי "הכיף הגדול של השלג ממלא את הלב, זה מנקה את הכול ונותן אנרגיה טובה של התחדשות, ובכלל להיות בחיק הטבע זה תמיד טוב, בכל מזג אוויר".