הקנצלר היוצא והנכנס?
הקנצלר היוצא והנכנס?צילום: בינה מלאכותית

מדגמי הטלוויזיה בגרמניה מגלים כי מפלגת ה-SPD בהנהגת הקנצלר שולץ תסיים את תפקידה כמפלגת שלטון אחרי 3 שנים.

מי שעשוי לכבוש את תפקיד הקנצלר הוא הפוליטיקאי הוותיק פרידריך מרץ, ממפלגת ה-CDU, שבבחירות הקודמות מצאה את עצמה באופוזיציה אחרי 16 שנות שלטון.

לפי המדגמים, מפלגת השלטון ה-SPD יורדת אל המקום השלישי עם 16 אחוזי תמיכה.

המפלגה הגדולה ביותר היא ה-CDU עם 29 אחוזי תמיכה והמפלגה השנייה היא אלטרנטיבה לגרמניה עם 19.5 אחוזי תמיכה.

במקום הרביעי נמצאת המפלגה הירוקה עם 13.5 אחוזי תמיכה ובמקום החמישי מפלגת השמאל הרדיקלי 'די לינקה' עם 8.5 אחוזי תמיכה.

לפי המדגם, המפלגה הליברלית שהייתה שותפה בקואליציה הנוכחית, נמצאת על גבול אחוז החסימה עם 4.9 אחוזים כשאחוז החסימה במדינה עומד על 5 אחוזים.

מפלגת השמאל BSW שפרשה ממפלגת די לינקה לא עוברת את אחוז החסימה בניגוד לציפיות בעבר וזוכה ב-4.7 אחוזי תמיכה.

בנאום ההפסד שנשא הקנצלר שולץ אמר כי ההפסד של מפלגתו הוא "מר" והוסיף: "זה היה כבוד עבורי לשמש כקנצלר".

למרות שהוא על גבול אחוז החסימה, כריסטיאן לינדנר, מנהיג הליברלים לא התחרט על פירוק הממשלה ואמר כי "זו הייתה ההחלטה הנכונה עבור גרמניה".

עוד אמר: "אני רוצה להודות לצוות הקמפיין ולכל מי שהצביע עבורנו. לא הצלחנו לשכנע מספיק אנשים בהישגים שלנו ולא הצלחנו לשכנע את הבעייתיות שהייתה בממשלה - אנחנו נניף שוב את דגל המפלגה".

משמעות התוצאות

לפי התוצאות, פרידריך מרץ צפוי להיות הקנצלר הבא, אך עליו לבנות קואליציה - ככל הנראה עם ה-SPD והמפלגה הירוקה.

לאורך הקמפיין הבטיח מרץ כי בשום אופן לא ישתף פעולה עם מפלגת אלטרנטיבה לגרמניה בה חברים גורמים קיצוניים ואף ניאו נאצים בהם ביורן הוקה.

במקרה בו המפלגה הליברלית תצליח להיכנס לפרלמנט, תהיה למרץ אפשרות נוספת לקואליציה יחד עם ה-SPD והליברלים ולהשאיר את המפלגה הירוקה באופוזיציה.

בניגוד לתקוות של אנשי ה-CDU, התרחיש בו ה-SPD תזכה במספיק קולות בכדי להקים קואליציה דו מפלגתית, נראה לא אפשרי.