איציק בונצל, אביו של סמ"ר עמית בונצל ז"ל, לוחם בצנחנים שנפל בקרב בעזה, התראיין לערוץ 7 והביע את עמדתו בנוגע להמשך המלחמה ולמדיניות הממשלה.

"אני מגיע היום לכנסת, לוועדות הכנסת, כדי לחדד ולהציף ולדאוג שלא ישכחו שכאשר תהיה אפשרות בפעם הראשונה לחזור ללחימה עצימה בעזה, כמו שהתחייבה הממשלה – ככה יקרה", אמר בונצל.

בהתייחס לעסקת שחרור החטופים, הביע בונצל את חששותיו: "כרגע אנחנו נמצאים אומנם בשלב של השבת חטופים, אחת ממטרות המלחמה, ולכן נאלצנו לקבל את העסקה המטורללת הזאת, שבה בזמן שמשתחררים חטופים, משתחררים גם מאות, מאות אלפי רוצחים ברחבי הארץ, והפחד שהם יחזרו להרוג בנו הוא פחד ודאי".

בונצל הדגיש את מחויבותה של הממשלה להמשך הלחימה בעזה: "באנו לפה היום לוודא שלא שוכחים את מחויבות הממשלה לחזור ללחימה עצימה ולמוטט את החמאס. שלא יהיה מצב שבו מישהו מוותר על מטרת המלחמה העיקרית".

לדבריו, "אין הסכם עם החמאס על הפסקת המלחמה באופן סופי. ההסכם היחיד שאנחנו מכירים בשלב הזה הוא הפסקת אש, לא הפסקת לחימה. נתניהו חזר ואמר פעם אחר פעם שאת המטרה הזאת החמאס לא יקבל, ולכן אני די נוטה להאמין ודי מצפה שבסיום הפרק שבו נשיב כמה שיותר חטופים הביתה, ישראל תחזור ללחימה עצימה ותמחק את החמאס".

בונצל ציין כי הלחימה תוביל להבנה בקרב תושבי עזה כי ישראל נחושה להמשיך במערכה: "הלחימה העצימה גם תביא לרעיון של טראמפ שבו יעזבו תושבי עזה את הרצועה. שתושבי עזה יבינו שישראל חוזרת ללחימה והופכת את עזה לאפר ואבק".

כמו כן, התייחס לחלוקת הסיוע ההומניטרי: "אני מצפה שברגע שהלחימה תחזור, המטרות הראשונות שיופגזו יהיו המזון והמחסנים שהחמאס מחזיק מתוך הסיוע ההומניטרי שקיבל. כך נמוטט את האחיזה של חמאס בתושבים, אותם הוא מחזיק בגרון באמצעות המזון, הדלק ואמצעים נוספים".

במהלך הראיון התייחס בונצל גם לשינוי בגישת משפחות החטופים כלפי המשפחות השכולות: "שמענו בתחילה איך הם מודים לקאנצלר גרמניה, לפוטין, לטראמפ – ואף אחד מהם לא אמר שהוא מודה למשפחות השכולות, לפצועים ולממשלת ישראל. יצאתי בתקיפות נגד הדבר הזה, פוסטים אחרי פוסטים, ואני שמח לראות שהעבודה שעשיתי השפיעה. היום אנחנו שומעים יותר ויותר הודיה למשפחות השכולות, לפצועים ולממשלת ישראל".

לדבריו, המשפחות שהביעו הכרת תודה פעלו בצורה שקטה ומכובדת: "צריך לראות שהמשפחות האחרונות שהודו עכשיו למשפחות השכולות הן משפחות שלא עשו פרובוקציות ולא מוכרות לציבור. הן ניהלו את הקמפיינים שלהן בצורה חכמה, שקטה ומכבדת".

בונצל הוסיף כי משפחות שיבקשו להיפגש עם המשפחות השכולות יתקבלו בחיבוק ובאהבה: "אנחנו לא ניזום פגישה כזו כעת, כדי לתת את הזמן הראוי למשפחות החטופים. אבל כל מי שיבקש מאיתנו להיפגש – אנחנו נרוץ לקראתו, נקבל אותו בחיבוק ובאהבה".