משטרה בלונדון, ארכיון
משטרה בלונדון, ארכיוןReuters

אחד ממבקשי המקלט שנכנסו לבריטניה הוא מחבל חמאס בשם אבו וודיע, אשר קרא בעבר לרצח יהודים – כך חשף הבוקר (ראשון) העיתון הבריטי "דיילי מייל".

"וודיע אינו חף מפשע שנמלט מזוועות עזה, אלא מחבל שקרא לטבח של כל היהודים", נכתב בדיווח.

העיתון ציין כי בעבר הוא תיעד את עצמו שר על רצח יהודים ואף פרסם סרטון שבו הוא מתפלל לאללה להעניש את היהודים, "תהרוג אותם אחד אחד, ואל תעזוב אף אחד. אללה, השמד אותם לחלוטין, פזר אותם לחלוטין וגרם לאדמה ליפול מתחת לרגליהם".

לפי הדיווח, אבו וודיע ככל הנראה לא השתתף בטבח השבעה באוקטובר, מאחר שעזב את עזה קודם לכן. עם זאת, בעבר היה חבר בחוליית מחבלים שניסתה להשליך בקבוקי תבערה לעבר כוחות צה"ל בגבול הרצועה.

בעקבות החשיפה, משרד הפנים הבריטי סירב לפרט האם היה מודע לעברו של המחבל, בעוד שהמשטרה המקומית מסרה כי לא ידוע לה שהוא נעצר.

רוברט ג'נריק, שר ההגירה לשעבר וכיום חבר אופוזיציה, אמר בתגובה כי אבו וודיע הוא "איום ברור על העם הבריטי".

עוד הוסיף: "המשטרה ושירותי הביטחון מתוחים כפי שהם ללא אנשים מסוכנים כאלה שנראה שיש להם אהדה קיצונית להתמודד איתם. צריך לגרש אותו מיד".