
יו"ר המחנה הממלכתי, בני גנץ, תקף היום (שני) את הממשלה על אופן ניהול המשא ומתן להשבת החטופים וטען כי הדבר משרת את חמאס.
"המשא ומתן על השלב הבא בהשבת חטופינו היה צריך להתחיל ולהסתיים מזמן. זה נושא לאומי שקשור בחוסן שלנו וגם בביטחון הלאומי. כל אדם שעושה עסקים יודע שלפריסה לתשלומים לאורך זמן יש מחיר ושמו ריבית".
גנץ טען, "האינטרס של מדינת ישראל הוא כמה שיותר חטופים, הכי מהר שאפשר, בפעימה אחת – אם אפשר. החלוקה לשלבים ודחיית המשא ומתן משרתים רק את חמאס. הוא צריך זמן להשתקם, למלא את המחסנים, ולגייס פעילים. האינטרס שלנו הוא לשלם את המחיר הכבד פעם אחת, ולא לפרוס אותו לתשלומים עם 'ריבית חמאס'".
לדבריו, "הזמן שעובר רע לחטופים. הצלחנו להחזיר במתווה האחרון 30 חטופים חיים, ואני מברך על כך. לצד זאת, אי אפשר להתעלם מכך שאיבדנו מעל 30 חטופים חיים מאז העסקה הקודמת. וכל יום מסכן עוד חטופים חיים. הזמן רע לצה"ל, שיצא מהשטח, שיחידות רבות שלו נמצאות בכוננות במקום בפעילות. הזמן רע לכלכלה הישראלית, שהמלחמה הממושכת גובה ממנה מחירים אדירים, ומתיחתה משבשת את היכולת של המשק לעבור לצמיחה. הזמן רע לחברה הישראלית שנקרעת".
גנץ האשים את ראש הממשלה בנימין נתניהו בכך שהוא נותן עדיפות לקואליציה ולתקציב המדינה על פני השבת החטופים: "במקום לתת קדימות לחטופים, נתניהו נותן קדימות לקואליציה ומחכה לתקציב במרץ. וכולנו נשלם את המחיר – עם הריבית".
בהתייחסו לתמונות בהן נראה נשיא ארה"ב דונלד טראמפ נפגש עם משפחות החטופים, אמר גנץ: "אני רואה את תמונות הנשיא טראמפ עם חטופינו מצד אחד בגאווה גדולה על הידיד שיש לנו בבית הלבן, ומצד שני בדאגה גדולה. כולנו אסירי תודה לממשל ולנשיא טראמפ שבאמת עושים עבודה יוצאת דופן. אבל מדינת ישראל היא הכתובת לישראלים. וממשלת ישראל היא האחראית על השבת החטופים".
גנץ מתח ביקורת על כך שישראל מתלבטת לגבי שליחת משלחת למשא ומתן, בעוד ארה"ב כבר פועלת בשטח: "בלתי נתפס שהשליח האמריקאי בוהלר מספר שהוא קיבל מנדט מהממשל להפוך כל אבן עד כדי כך שנפגש ישירות עם בכירי חמאס, ובכירים בישראל מתלבטים אם לשלוח משלחת ועד כמה לתת לה מנדט. אלו שיושבים במנהרות בעומק 40 מטר צריכים לדעת שראש הממשלה של מדינת ישראל וממשלת ישראל פועלים מסביב לשעון".
גנץ חתם את דבריו בביקורת נוקבת על התנהלות הממשלה: "דווקא בתקופה כל כך קשה, מול אתגרים כל כך גדולים, הממשלה הזו פשוט מפרקת את החברה הישראלית לגורמים. הממשל האמריקאי עושה הכל להחזיר את החטופים – והממשלה הזו מחכה קודם להעביר את התקציב ועוצרת את המלחמה. בזמן שחיילינו נערכים לחידוש המלחמה – מקדמים השתמטות. מדברים על ריביירה בעזה ומלחמת תקומה – ומזניחים את קריית שמונה ומטולה. העם שלנו רוצה באחדות ופיוס – והממשלה חוזרת להפיכה המשטרית ומקדמת את פיטורי היועמ"שית".
גנץ סיים באמירה נוקבת: "כשפורים בפתח, נראה שהממשלה הזו דבקה במנהג אחד - ונהפוכו".