מוסקבה
מוסקבהREUTERS/Stringer

אדם אחד נהרג במוסקבה ושלושה אחרים נפצעו כתוצאה ממתקפת כטב"מים אוקראינית על הבירה הרוסית, כך דיווחו סוכנויות הידיעות הממלכתיות במדינה.

ראש העיר מוסקבה סרגיי סוביאנין טען מוקדם יותר כי מערכות ההגנה האווירית במדינה הפילו "לפחות 60 כטב"מים" שכוונו לבירה הרוסית. בשל כך טיסות רבות בוטלו הלילה בשדות התעופה של בירת רוסיה.

המתקפה התרחשה שעות לפני תחילת הדיונים בין נציגי ממשל טראמפ וממשלת אוקראינה בסעודיה על סיום הלחימה בין רוסיה לאוקראינה. את המגעים בין הצדדים מוביל יורש העצר מוחמד בן סלמאן.

מזכיר המדינה האמריקני מרקו רוביו ונשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי נחתו בסעודיה אתמול, ונפגשו עם יורש העצר כל אחד בנפרד. לפי שעה לא נקבעה פגישה ישירה בין השניים.

רוביו אמר לעיתונאים: "ארה"ב רוצה לשמוע אילו ויתורים אוקראינה תהיה מוכנה לעשות במשא ומתן לסיום המלחמה עם רוסיה. אנחנו באמת רוצים לברר איפה הם עומדים בעניין הזה ומה הם מוכנים לעשות כדי להשיג שלום".

זלנסקי אמר לאחר פגישתו עם בן סלמאן: "היה לנו דיון מעמיק על הצעדים והתנאים הנדרשים על מנת לסיים את המלחמה ולהבטיח שלום יציב". על אף ששניהם נוכחים בג'דה, רוביו וזלנסקי עצמם לא נפגשו.

בתוך כך, שליחו של נשיא ארצות הברית למזרח התיכון סטיב וויטקוף, אמר כי נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי שיגר מכתב לבית הלבן בו התנצל על התקרית בינו לבין הנשיא טראמפ בחדר הסגלגל בבית הלבן.

לדברי וויטקוף, "זה היה צעד חשוב ומתבקש".