חגי לובר, אביו של סמ"ר יהונתן לובר הי"ד שנהרג בקרבות ברצועת עזה, יזם את צעדת הגיוס שנערכה אתמול (רביעי) ובשיחה עם ערוץ 7 הוא מפנה קריאה נרגשת נוספת לציבור החרדי להצטרך לאתגר ההגנה וההצלה של עם ישראל מאויביו.

בראשית הדברים דוחה לובר מכל וכל את הטענה לפיה השמאל הרדיקאלי השתלט על הצעדה. "אני ארגנתי את הצעדה הזו, אני שמאל רדיקאלי?", שואל חגי ומעיר שאינו רוצה לחשוב על המקור שמאחורי הטענות הללו ועם זאת הוא מוסיף ואומר כי המסר העולה מהצעדה הוא המסר המהדהד משורות הלוחמים בעזה ומנשים שקורסות ועסקים שנפלו, מסר שאומר שישראל ניצבת בפני מלחמת קיום על חיי העם היהודי ובמלחמה הזו חייבים כולם לקחת חלק.

"השטות הזו של צבא קטן וחכם הביאה אותנו עד לכאן. היום אנחנו יודעים שאנחנו צריכים צבא גדול וחזק, וצבא גדול לא יהיה אם אנשים שעד עכשיו לא מתגייסים לא ישנו את דרכם ויבואו להתגייס", אומר לובר ומוסיף כי לא האמין שבכלל יהיה צורך בסוג כזה של צעדות ומחאות.

"זה היה אמור להיות מיותר. במוצאי שמחת תורה אנשים היו צריכים לסגור את הגמרות ולצאת מבתי הקפה ומהעמדות הפציפיסטיות ולבוא לבקו"ם ולומר שם 'קחו אותי, אני רוצה להגן על אישה נאנסת ועל זקן שנורה. אני רוצה ואני לא מחכה שצה"ל יקרא לי. אני חלק מהעם'. זה מה שהיה צריך לקרות, אבל לצערינו למרות שהתחננו, למרות שהבן שלי חזר לעזה שלושה ימים אחרי שקמנו מהשבעה, יש אנשים שלא נענו לקריאה הזו, ולכן כמי שהצביע לציונות הדתית אני אמר שהקריאה שלנו היא לא רק למי שלא מתגייס אלא גם לראשי הציונות הדתית והליכוד, אתם חייבים לחוקק חוק שיעזור לאנשים שפוסחים על שני הסעיפים ולא מתגייסים, אתם חייבים לחוקק חוק ברור ואפקטיבי שמתגמל בצורה מאוד משמעותית את מי שכן הולכים ומטיל עיצומים על מי שלא הולך. זה פיקוח נפש".

לשאלה מה גרם לכך שאחרי התחושה שמחולל שינוי הנתונים העידו שמדובר היה באשליה, אומר לובר כי המציאות היא שקשה למי שאביו ושבו לא התגייסו להתגייס. "יש כאן הזנחה של ממשלות מימי בן גוריון ועד היום", הוא אומר ומציין שעם זאת ישנם רבים שעשו את הצעד והתגייסו.

את הצעדה הוא רואה כמהלך נוסף בקריאה הפומבית של מי שירתו מאות ימי מילואים ופונים בצורה חיובית ללא רצון להשפיל וקוראים לאחים החרדים שיעמדו לצידם במלחמה הקשה שבפניה עם ישראל עומד.

כמי שלמד בחינוך החרדי בבני ברק וכמי שרבים מבני משפחתו שייכים למגזר החרדי, סבור לובר שהשינוי יגיע ממערכת החינוך החרדית המחנכת לחסד ונתינה למען עם ישראל ובהמשך הפוליטיקאים החרדים יבינו את הצורך הקיומי של עם ישראל ואת השותפות במניעת מוות בעם ישראל.