
חקירה סמויה של ימ"ר נגב במשטרת מחוז הדרום ושל המשטרה הצבאית החוקרת (מצ"ח) חשפה פרשיית סחר באמצעי לחימה, שבמסגרתה גנבו שני חיילי מילואים עשרות רימוני רסס מבסיס צה"ל בדרום ומכרו אותם לעבריינים.
על פי החשד, החיילים סחרו ברימונים תמורת אלפי שקלים. לפני כשבועיים הם נעצרו על ידי בלשי הימ"ר והמשטרה הצבאית ונחקרו באזהרה.
בעקבות ממצאי החקירה, פשטו אמש בלשי ימ"ר נגב על בתיהם של שני חשודים נוספים בדרום הארץ, אשר לפי החשד רכשו את הרימונים מהחיילים.
מהמשטרה והמשטרה הצבאית נמסר: "נמשיך לפעול למען שמירה ואכיפת החוק ובפרט במיגור תופעת זליגת אמצעי הלחימה לגורמים עבריינים, זאת במטרה להבטיח את שלום הציבור וביטחונו".

לפי כחודשיים נתפסו בעפולה עשרות כלי נשק שהוברחו לישראל. לוחמי יחידת הגבולות של המשטרה סיכלו את ההברחה בשיתוף פעולה של תצפיות צה"ל מחטיבת הבקעה והעמקים.
הכוחות זיהו שני כלי רכב החשודים בהברחת אמצעי לחימה, ובעת שהיו בעיר עפולה עצרו את הרכבים שבתוכם היו שלושה חשודים תושבי זרזיר.
בחיפוש שביצעו השוטרים ברכבים אותר מצבור גדול של כלי נשק הכולל 34 אקדחים, 2 רובים מסוג קלאצניקוב ו-2 רובים מסוג M-16.