במלון 'רמדה' בירושלים נערך כנס הכשרות של הארגון הבינלאומי ה-OU המעניק כשרות ביותר מ-120 מדינות ברחבי העולם.

הרב אבי ברמן, מנכ"ל OU בישראל, מספר לערוץ 7 כי "כנס הכשרות שלנו מביא רבנים ומשגיחים מכל רחבי הארץ שמתקבצים כדי לדון בסוגיות שאיתם מתמודדים המשגיחים שלנו ברחבי העולם ביומיום. היופי הוא לראות את כולם יחד בצוותא, דנים בהבנה שהתחום הזה של הכשרות, של לקחת אחריות בכל העולם ובארץ, זה דבר מדהים".

הוא מוסיף כי "יותר קל היום לשמור כשרות, כי ברוך השם יש הרבה יותר מוצרים כשרים היום בעולם, אבל לעשות כשרות - ככל שהעולם מתקדם - זה יותר מסובך. אנחנו נותנים כשרות ל-16 אלף מפעלים מ-120 מדינות בעולם עם יותר מ-1.5 מיליון מוצרים".

הרב משה אלפנט, אחראי כשרות בארגון, מפרט "אני אחראי על 14 אלף מפעלים שאנחנו נותנים להם קשרות, במאה ו-14 מדינות ברחבי העולם, ומדובר על יותר ממיליון מוצרים שמקבלים מאיתנו כשרות. יש לנו משרד במנהטן עם 60 רבנים ומעבר לכך אלפי משגיחים, שוחטים ורבנים שעובדים עבורנו ברחבי העולם".

סטיוארט הרשקוביץ', נשיא OU ישראל, מסביר "מה שמאפיין את הכנס הזה, זה באמת הגיוון של המשתתפים. יש באמת מכל הגוונים כי כולם יודעים שהכשרות שלנו היא משהו בינלאומי שכולם מכירים ומוקירים. אנחנו נמצאים ב-100 מדינות, וזה אומר שמשגיח מגיע פיזית לכל מקום. בשנים האחרונות מהארץ אנחנו עושים מאמץ להרחיב את הפעילות שלנו במזרח הרחוק. הם מעוניינים בכשרות שלנו ויודעים שזה הדבר הכי מקובל".

הרב הראשי לישראל, הרב קלמן בר, מדגיש כי הארגון עובד יד ביד עם הרבנות. "הרבנות הראשית רוצה לשתף והכשרות הוא נושא הליבה שלה - מהמרכיבים החשוב ביותר. הכשרות היא ערך חשוב לכל עם ישראל. רמת הקשרות הולכת בדירוג וכוחות השוק הם אלה שהם מובילים כמה אתה רוצה. יש מי שרוצים כשרות רגילה, יש מי שרוצים מהדרין, והרבנות רוצה לספק לכל אחד את הכשרות שלו והיא תהיה טובה".

לשאלה האם קל יותר היום לשמור כשרות עונה הרב: "כן, כי יש הרבה גופי כשרות והיצע טוב מאוד. אנחנו רוצים לפרוש כנפיים ולפעול יחד עם גופי הכשרות. לא להפריט את הרבנות אלא ללכת יחד עם גופי הכשרות. הנהלים של הרבנות הראשית הם הנהלים הטובים ביותר ואולי גם המחמירים ביותר. שיתוף הפעולה יביא עוד הרבה הרבה מוצרים לארץ".

אלי פלאי, מנכ"ל עיתון 'משפחה', רואה בארגון שעוסק בכשרות כבר למעלה מ-100 שנים פורץ דרך גם בימים אלה. "מדובר באחת הכשרויות הטובות בעולם ויש להם תחרות לא קלה בארץ. אני חושב שהתשתית שהם מציעים בעולמות המהדרין היא פורצת דרך. ואני עוקב בעניין רב בשנים האחרונות אחרי התהליכים. אני חושב שיש להם מקום גדול מאוד לתרום גם לכשרות אבל גם לכלכלה. כי ה-OU, בגלל שהוא גוף בינלאומי, מסוגל לייצר סטנדרט כשרות גבוה במחירים שגם הם מחירים תחרותיים ואני חושב שזה הבשורה שלהם".

הרב חיים מרקוביץ, ראש מחלקת כשרות בגוש עציון, מוסיף "האתגרים שאנחנו נתקלים בהם גדולים מאוד. הטכנולוגיה מתפתחת במהירות מאוד גבוהה. כל הכנה של מוצר הופכת להיות מאוד מורכבת. הטעמים הופכים להיות מאוד מדויקים ולזה צריך להרכיב הרבה מאוד חומרי גלם, שהם מתכנסים בסוף לקומבינציה אחת. בשביל זה צריך לשלוט במרחב מאוד גדול של חומרי גלם ושל מפעלים. לכן, אנחנו צריכים מערכות שיתנו לנו, הצרכנים של המערכות שלהם, את הכשרות ברמה הכי טובה, כדי שאנחנו נוכל בסוף להביא אותה לחיבור במסעדות ובחברות קייטרינג. יש שרשרת אחת גדולה שמתחילה בצעדים הכי בסיסיים של הכנת המזון ובסוף היא צריכה להגיע לצלחת ולכוס של הלקוח".

הרב עזרא פרידמן, סמנכ"ל כשרות OU ישראל, מסכם: "החידושים תמיד הם מאתגרים. היהדות רואה חידוש ואיך אנחנו מקדמים ובונים ומעיצימים אותה. המטרה שלנו היא לבנות מערכת כשרות שנותנת מענה לכלל ישראל, בכל מקום, בכל מימד ובכל צורה. ברוך השם, בגלל שיתוף פעולה של הארגון שלנו שיש לו ותק של מעל ל-100 שנה, והחיבור והשקיפות עם שאר הארגונים, זה באמת ארגון שיכול לאחד וליצור אחדות בעולם הכשרות - גם למותגים וגם לעדות השונות".